A Fidesz panelhazugságokkal szédít

     Hamis ígéretekkel szédíti a Fidesz a szegedi panellakókat. Kothencz János azt ígéri, megválasztása esetén önerő nélkül, ingyen újítják fel a panelépületeket. Ez az ígéret már elhangozott a négy évvel ezelőtti kampányban is, majd választást nyerve a Fidesz teljesen leállította a panelprogramot – mondta Solymos László.

 

A Fidesz panelhazugságokkal szédít

 

     Tarjánban, a panelvárosban folytatta sajtótájékoztató-sorozatát a városvezetés. Szerdán délután a Hazudnak, csúsztatnak, elhallgatnak elnevezésű tájékoztatósorozat részeként a panellakóknak tett hamis fideszes ígéreteket kérték számon.

     – Az elmúlt években többször lehetett hallani, hogy a Fidesz a panellakásban élők pártján áll. Igaz, ezt általában csak a választási kampányokban hallhatták az itt élők, az ezen kívüli időszakban esetleg csak a „panelprolizásig” jutottak el. Szegeden most újra a választási kampányüzenetek közé emelkedett a panelesek ügye. A Fidesz most újra megígér mindent az itt lakóknak, bízva abban, hogy légből kapott ötleteikért cserébe szavazatokat kaphatnak – mondta Solymos László alpolgármester.

     Beszélt arról is, hogy Szegeden ma már minden panellakásban élő tudja, hogy nem lehet, nem szabad hinni a Fidesz szavainak. Mert míg 2002-től folyamatosan lehetett élni a panelprogram pályázataival és 2009-ig a pályázatoknak köszönhetően a szegedi panellakások 75 százaléka, közel 20 ezer tudott megújulni, addig a 2010-es választási ígéretek után a Fidesz teljesen leállította a panelprogramot.

     Solymos László felhívta a figyelmet arra is, hogy Szeged önkormányzata – Botka László vezetésével – 5 és fél milliárd forinttal járult hozzá a szegedi panellakások felújításának 20 milliárdos költségéhez, ezzel mintegy 30 százalékos fűtési hőenergia és rezsi megtakarítást értek el panellakók.

      Az alpolgármester szerint nem először hangzanak el fideszes képviselőjelöltek szájából olyan ígéretek, amelyeket azután sosem tartanak be. 2010 tavaszán Tiszasziget akkori polgármestere Bodó Imre, azzal kampányolt, hogy ha nyer a Fidesz a választásokon olyan panelprogramot indítanak, amely a lakóknak egy fillérjébe sem fog kerülni, nem kell önrészt tenni a pályázaton elnyerhető forrásokhoz. Ám a valóságban ma nem tudnak mutatni a 2010 után felújítás nélkül maradt 6 és fél ezer lakástulajdonosból egyet sem, aki ezzel a lehetőséggel élni tudott volna. Mert nem volt ilyen pályázat! De nemcsak önerő nélküli, hanem önerős pályázat sem volt az elmúlt négy évben. A Fidesz a 2010-es választások után teljesen elfeledkezett a panellakókról, sőt még arra is 4 évet kellett várniuk a lakóknak, hogy a 2009 év végén beadott pályázatukat 2013-ban – közeledve a választáshoz – elbírálják és megvalósíthassák az évekkel korábban eltervezett beruházást – mondta el Solymos László.

     Tavaly az év végén az akkori fideszes fejlesztési miniszter jelentette be, hogy 380 ezer panellakás energetikai korszerűsítése kezdődhet el 2014. februártól. Miután nem történt semmi, Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő júniusban írásbeli kérdést intézett az új fejlesztési miniszterhez, hogy mikor szándékoznak elindítani a programot. A válasz azonban semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, csak azt, hogy „a kormány elkötelezett a lakóépületek energiafelhasználásának és a családok lakásfenntartási költségeinek csökkentése mellett”. Így az eltelt félév ismét bizonyíték arra, hogy ez is csak egy újabb üres ígéret volt.

     – Úgy tűnik a Fidesz nem tanul a saját hibáiból, így a mostani önkormányzati kampányban harmadszor is neki futnak, és hangzatos ígéretekkel próbálnak újra szavazatokat vadászni. Ha már kétszer becsapták az embereket, miért ne tehetnék meg harmadjára is, gondolják ők. Pedig minden szegedi panellakásban élő tudja, hogy a Botka László vezette önkormányzat, mindig a segítségükre volt, felülről nyitott támogatási kasszával nyújtott összesen 5 és fél milliárd forint támogatást a házak, lakások felújításához, míg a Fidesztől csak a hangzatos ígéretek vannak és csak az átverés marad – fejezte be tájékoztatóját Solymos László.

     Kenyeres Lajos a választókörzet önkormányzati képviselője elmondta, szélhámosság azt ígérni, hogy ingyen lesznek felújítva a panelek. Most a fideszes Kothencz János próbálkozik azzal szavazatokat szerezni, hogy azt ígéri, minden panelépületet kívül-belül ingyen felújítanak. De ingyen ebéd nincs, valakiknek ezt meg kell majd fizetni, ahogyan korábban megfizették a tarjáni lakosok is egy harmadrészben, de egy harmadot a város és egyharmadot az állam átvállalt tőlük. Nem szabad bedőlni a szélhámosságnak, mert a fideszes jelöltek most mindent megígérnek, azután semmit sem teljesítenek, ugyanúgy, ahogyan 2010-ben is tették – hívta fel a panellakók figyelmét Kenyeres Lajos.

 

forrás: szeged.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.