A Fidesz panelhazugságokkal szédít

     Hamis ígéretekkel szédíti a Fidesz a szegedi panellakókat. Kothencz János azt ígéri, megválasztása esetén önerő nélkül, ingyen újítják fel a panelépületeket. Ez az ígéret már elhangozott a négy évvel ezelőtti kampányban is, majd választást nyerve a Fidesz teljesen leállította a panelprogramot – mondta Solymos László.

 

A Fidesz panelhazugságokkal szédít

 

     Tarjánban, a panelvárosban folytatta sajtótájékoztató-sorozatát a városvezetés. Szerdán délután a Hazudnak, csúsztatnak, elhallgatnak elnevezésű tájékoztatósorozat részeként a panellakóknak tett hamis fideszes ígéreteket kérték számon.

     – Az elmúlt években többször lehetett hallani, hogy a Fidesz a panellakásban élők pártján áll. Igaz, ezt általában csak a választási kampányokban hallhatták az itt élők, az ezen kívüli időszakban esetleg csak a „panelprolizásig” jutottak el. Szegeden most újra a választási kampányüzenetek közé emelkedett a panelesek ügye. A Fidesz most újra megígér mindent az itt lakóknak, bízva abban, hogy légből kapott ötleteikért cserébe szavazatokat kaphatnak – mondta Solymos László alpolgármester.

     Beszélt arról is, hogy Szegeden ma már minden panellakásban élő tudja, hogy nem lehet, nem szabad hinni a Fidesz szavainak. Mert míg 2002-től folyamatosan lehetett élni a panelprogram pályázataival és 2009-ig a pályázatoknak köszönhetően a szegedi panellakások 75 százaléka, közel 20 ezer tudott megújulni, addig a 2010-es választási ígéretek után a Fidesz teljesen leállította a panelprogramot.

     Solymos László felhívta a figyelmet arra is, hogy Szeged önkormányzata – Botka László vezetésével – 5 és fél milliárd forinttal járult hozzá a szegedi panellakások felújításának 20 milliárdos költségéhez, ezzel mintegy 30 százalékos fűtési hőenergia és rezsi megtakarítást értek el panellakók.

      Az alpolgármester szerint nem először hangzanak el fideszes képviselőjelöltek szájából olyan ígéretek, amelyeket azután sosem tartanak be. 2010 tavaszán Tiszasziget akkori polgármestere Bodó Imre, azzal kampányolt, hogy ha nyer a Fidesz a választásokon olyan panelprogramot indítanak, amely a lakóknak egy fillérjébe sem fog kerülni, nem kell önrészt tenni a pályázaton elnyerhető forrásokhoz. Ám a valóságban ma nem tudnak mutatni a 2010 után felújítás nélkül maradt 6 és fél ezer lakástulajdonosból egyet sem, aki ezzel a lehetőséggel élni tudott volna. Mert nem volt ilyen pályázat! De nemcsak önerő nélküli, hanem önerős pályázat sem volt az elmúlt négy évben. A Fidesz a 2010-es választások után teljesen elfeledkezett a panellakókról, sőt még arra is 4 évet kellett várniuk a lakóknak, hogy a 2009 év végén beadott pályázatukat 2013-ban – közeledve a választáshoz – elbírálják és megvalósíthassák az évekkel korábban eltervezett beruházást – mondta el Solymos László.

     Tavaly az év végén az akkori fideszes fejlesztési miniszter jelentette be, hogy 380 ezer panellakás energetikai korszerűsítése kezdődhet el 2014. februártól. Miután nem történt semmi, Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő júniusban írásbeli kérdést intézett az új fejlesztési miniszterhez, hogy mikor szándékoznak elindítani a programot. A válasz azonban semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, csak azt, hogy „a kormány elkötelezett a lakóépületek energiafelhasználásának és a családok lakásfenntartási költségeinek csökkentése mellett”. Így az eltelt félév ismét bizonyíték arra, hogy ez is csak egy újabb üres ígéret volt.

     – Úgy tűnik a Fidesz nem tanul a saját hibáiból, így a mostani önkormányzati kampányban harmadszor is neki futnak, és hangzatos ígéretekkel próbálnak újra szavazatokat vadászni. Ha már kétszer becsapták az embereket, miért ne tehetnék meg harmadjára is, gondolják ők. Pedig minden szegedi panellakásban élő tudja, hogy a Botka László vezette önkormányzat, mindig a segítségükre volt, felülről nyitott támogatási kasszával nyújtott összesen 5 és fél milliárd forint támogatást a házak, lakások felújításához, míg a Fidesztől csak a hangzatos ígéretek vannak és csak az átverés marad – fejezte be tájékoztatóját Solymos László.

     Kenyeres Lajos a választókörzet önkormányzati képviselője elmondta, szélhámosság azt ígérni, hogy ingyen lesznek felújítva a panelek. Most a fideszes Kothencz János próbálkozik azzal szavazatokat szerezni, hogy azt ígéri, minden panelépületet kívül-belül ingyen felújítanak. De ingyen ebéd nincs, valakiknek ezt meg kell majd fizetni, ahogyan korábban megfizették a tarjáni lakosok is egy harmadrészben, de egy harmadot a város és egyharmadot az állam átvállalt tőlük. Nem szabad bedőlni a szélhámosságnak, mert a fideszes jelöltek most mindent megígérnek, azután semmit sem teljesítenek, ugyanúgy, ahogyan 2010-ben is tették – hívta fel a panellakók figyelmét Kenyeres Lajos.

 

forrás: szeged.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.