A 18 óra alatt eladott pesti panellakás

18 óra alatt eladott panellakás

Az eladott lakóingatlanok között hétszázszoros árkülönbségre is volt példa Magyarországon tavaly. Sőt, akadt olyan budapesti panellakás, ami 18 óra alatt elkelt. De sorolunk még néhányat 2023 hazai ingatlanpiaci legjei közül.

Akadt néhány érdekes tranzakció a hazai ingatlanpiacon tavaly is

Néhány tavalyi, ingatlanpiaci legről számolt be az oldalukról Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője az InfoRádiónak. Mint mondta, a portálón lévő, nagyjából 300 ezer eladó lakóingatlanból kettő kevesebb, mint 24 óra alatt kelt el. 18 órán belül egy XIV. kerületi, Füredi utcai panellakást vásároltak meg nagyjából 33 millió forintért. Emellett szintén egy napot sem kellett várni egy 100 négyzetméteres, 82,5 milliós isaszegi ház értékesítésével.

Az eladott ingatlanok között csaknem hétszázszoros volt 2023-ban az árkülönbség. Az év legolcsóbban eladott ingatlana egy 100 négyzetméteres mezőtárkányi ház volt, míg a legdrágább egy római-parti luxusvilla. Előbbi egy közepes állapotú családi ház, amely kereken egymillió forintért kelt el, ezzel szemben az utóbbi, egy új építésű, 400 négyzetméteres luxusingatlan több mint 700 millió forintért cserélt gazdát

– nyilatkozta az elemző.

Hozzátette, jelenleg is rekordösszegért, pontosan 30 millió euróért (durván 11,3 milliárd forintért) kínálnak egy szombathelyi kastélyt. Ezzel szemben a legolcsóbb eladó ingatlan egy putnoki, 50 négyzetméteres borház, 300 ezer forintért. A két ingatlan közötti árkülönbség több mint harmincnyolcezerszeres, ami szintén rekord a portálon.

Fordulatra számít a szakember a magyar lakáspiacon

2023-ban nagyjából 110 ezer adásvétel történt a lakáspiacon az ingatlan.com adatai alapján, amíg 2022-ben durván 130 ezer. Pedig tavaly több mint 375 ezer eladó lakóingatlan-hirdetést tettek fel az oldalra (igaz, 13 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben). A 2023-as érték 9 éves mélypontot jelent a szegmensben.

A tranzakciószámok csökkenése fűnyírószerűen ment végbe az ország minden pontján. Érdekes viszont azt látni, hogy a kínálat alakulása mennyire más képet mutat az ország egyes régióiban. Pest vármegyében, Budapesten és Baranyában volt a legnagyobb a visszaesés. Tavalyhoz képest itt 20 és 18 százalékkal csökkent a friss kínálat. Ezzel szemben Békésben, Tolnában és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 8-16 százalékkal több hirdetést adtak fel, mint egy évvel korábban. Az ország három nyugati határvármegyéjében, vagyis Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron vármegyében is enyhe növekedést látni a kínálatban, hiszen 8-10 százalékkal több hirdetést adtak fel e régiókban, mint egy évvel korábban. Egyedül a balatoni régióban mutatkozik számottevő csökkenés

– idéztük Balogh Lászlót néhány napja.

A portál lakásárindexe szerint a lakásárak 1 százalékkal nőttek 2022-ben Magyarországon, amíg a megelőző két évben is nagyjából 20 százalékos volt az emelkedés. Azonban 2024 ismét a fellendülés időszaka lehet.

Változik a kép. Korábban megfigyelhettük, hogy mindig Budapest és a nagyvárosok voltak azok, ahol először volt trendforduló, de a 2024-es év más lehet ebből a szempontból. Ekkortól életbe lépnek a lakástámogatási rendszerek új fejezetei, és a kistelepüléseken ezek közül jó néhány kombinálható lesz egymással – például a CSOK Plusz és a Falusi CSOK. Ráadásul a falusi CSOK összege is 2024-től jelentősen emelkedik, ami azt jelenti előre, hogy jelentősen növekedhetnek a kistelepülésen indított ingatlankeresések számai és a tranzakciószámok

– tette hozzá a szakember.

forrás: haszon.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.