A 18 óra alatt eladott pesti panellakás

18 óra alatt eladott panellakás

Az eladott lakóingatlanok között hétszázszoros árkülönbségre is volt példa Magyarországon tavaly. Sőt, akadt olyan budapesti panellakás, ami 18 óra alatt elkelt. De sorolunk még néhányat 2023 hazai ingatlanpiaci legjei közül.

Akadt néhány érdekes tranzakció a hazai ingatlanpiacon tavaly is

Néhány tavalyi, ingatlanpiaci legről számolt be az oldalukról Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője az InfoRádiónak. Mint mondta, a portálón lévő, nagyjából 300 ezer eladó lakóingatlanból kettő kevesebb, mint 24 óra alatt kelt el. 18 órán belül egy XIV. kerületi, Füredi utcai panellakást vásároltak meg nagyjából 33 millió forintért. Emellett szintén egy napot sem kellett várni egy 100 négyzetméteres, 82,5 milliós isaszegi ház értékesítésével.

Az eladott ingatlanok között csaknem hétszázszoros volt 2023-ban az árkülönbség. Az év legolcsóbban eladott ingatlana egy 100 négyzetméteres mezőtárkányi ház volt, míg a legdrágább egy római-parti luxusvilla. Előbbi egy közepes állapotú családi ház, amely kereken egymillió forintért kelt el, ezzel szemben az utóbbi, egy új építésű, 400 négyzetméteres luxusingatlan több mint 700 millió forintért cserélt gazdát

– nyilatkozta az elemző.

Hozzátette, jelenleg is rekordösszegért, pontosan 30 millió euróért (durván 11,3 milliárd forintért) kínálnak egy szombathelyi kastélyt. Ezzel szemben a legolcsóbb eladó ingatlan egy putnoki, 50 négyzetméteres borház, 300 ezer forintért. A két ingatlan közötti árkülönbség több mint harmincnyolcezerszeres, ami szintén rekord a portálon.

Fordulatra számít a szakember a magyar lakáspiacon

2023-ban nagyjából 110 ezer adásvétel történt a lakáspiacon az ingatlan.com adatai alapján, amíg 2022-ben durván 130 ezer. Pedig tavaly több mint 375 ezer eladó lakóingatlan-hirdetést tettek fel az oldalra (igaz, 13 százalékkal kevesebbet, mint az előző évben). A 2023-as érték 9 éves mélypontot jelent a szegmensben.

A tranzakciószámok csökkenése fűnyírószerűen ment végbe az ország minden pontján. Érdekes viszont azt látni, hogy a kínálat alakulása mennyire más képet mutat az ország egyes régióiban. Pest vármegyében, Budapesten és Baranyában volt a legnagyobb a visszaesés. Tavalyhoz képest itt 20 és 18 százalékkal csökkent a friss kínálat. Ezzel szemben Békésben, Tolnában és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 8-16 százalékkal több hirdetést adtak fel, mint egy évvel korábban. Az ország három nyugati határvármegyéjében, vagyis Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron vármegyében is enyhe növekedést látni a kínálatban, hiszen 8-10 százalékkal több hirdetést adtak fel e régiókban, mint egy évvel korábban. Egyedül a balatoni régióban mutatkozik számottevő csökkenés

– idéztük Balogh Lászlót néhány napja.

A portál lakásárindexe szerint a lakásárak 1 százalékkal nőttek 2022-ben Magyarországon, amíg a megelőző két évben is nagyjából 20 százalékos volt az emelkedés. Azonban 2024 ismét a fellendülés időszaka lehet.

Változik a kép. Korábban megfigyelhettük, hogy mindig Budapest és a nagyvárosok voltak azok, ahol először volt trendforduló, de a 2024-es év más lehet ebből a szempontból. Ekkortól életbe lépnek a lakástámogatási rendszerek új fejezetei, és a kistelepüléseken ezek közül jó néhány kombinálható lesz egymással – például a CSOK Plusz és a Falusi CSOK. Ráadásul a falusi CSOK összege is 2024-től jelentősen emelkedik, ami azt jelenti előre, hogy jelentősen növekedhetnek a kistelepülésen indított ingatlankeresések számai és a tranzakciószámok

– tette hozzá a szakember.

forrás: haszon.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.