panel villanyszerelés logo

Képek a munkáról

A panelvillanyszerelés képeinek oldala,

avagy a teljes 5+1 napos munkafolyamat illusztrációja fotókkal, leírásokkal.

 
 

Amiért érdemes cserélni:

     Sokszor hívnak minket olyan javítási munkákhoz, amikor az alábbi képek fogadnak minket. De sokszor van az is, hogy a teljes felújítás alkalmával a falból kibontott vezetékek vannak hasonló állapotban. Nincs mit tenni, az idő eljárt felettük: ezt a technikát nem erre az igénybevételre tervezték (klíma, sütő, mikró, stb.). A képek önmagukért beszélnek.


 

1. nap: a tényleges munka első napja, bontási-„felderítési” munkálatok

     Ez a nap az, amikor elkezdünk felfedezni. Leszereljük a biztosíték táblát, levesszük a szerelvényeket és megnézzük, mi van mögöttük. Megkeressük a régi nyomvonalakat, járatokat, többségében az új vezetékek is erre „futnak” majd. Ezen a napon dől el ténylegesen, mi hova kerül, ekkor jelölünk, s meglátjuk járhatóak-e a korábbi vezetékezések nyomvonala.


 

2-3. nap: a hangos rész: dugalj-helyek, horonymarás, vésés, fúrás-faragás

     Ez az egész panelvillanyszerelés legzajosabb és legpiszkosabb része. A dobozhelyek kivésése, a hornyok marása és kivésése egy igazán embert próbáló feladat, mind a mi részünkről, mind a lakók részéről. Ezért nyomatékosan kérjük, hívjátok fel a lakók és a szomszédok figyelmét arra, hogy általában 2-3 napig, munkaidőben biztosan nem hallják majd a TV-t, és ha gyerkőc van, inkább menjenek el erre az időre.


 

4-5. nap: dobozok, kábelek helyükre kerülnek, építési feladatok

     Az utolsó 2 nap a munkafolyamatok legjobb része: az építés. Ekkor tesszük helyükre az MMfal-akat, ekkor húzzuk be a vezetéket. Ezeket bombabiztosan beragasztjuk (szakaszonként megfogatjuk), a festőnek már csak a réseket kell kiglettelnie, és simává kell tennie a felületet. Ha ez kész, a kötődobozokban elkötjük a vezetékeket, helyére kerül a biztosítéktábla, és tesztelünk, tesztelünk, tesztelünk.


 

+1. nap: a felújítás végeztével szerelvényezés

     A várva vár nap. A konnektorok, kapcsolók, lámpák, ilyen olyan elektromos bigyuszok, használatra készen a helyükre kerülnek. A lakás elektromos szempontból késznek nyilvánítható lesz.


 

Életképek: mert bizony mi is emberek vagyunk

     Láttunk már ezt-azt, átélünk ezt-azt, s bizony a panelvillanyszerelés néha nem könnyű. Ha nem lenne humorunk, elképzelhető, hogy sok mindent nem bírnánk ki. De hál’ Istennek van, és így még élünk-virulunk, dolgozunk megbízóink legnagyobb örömére.