Mennyi egy panel villanyszerelés ára 2024-ben?

Hogy mennyibe kerül egy panellakás átvezetékezése ebben az évben, azaz 2024-ben? Mennyi a panel villanyszerelés ára?

A kérdés többféle megközelítést is igényel, és lehet egyszerűbb vagy bonyolultabb válaszokat is adni. Olyan, hogy sztenderd panellakás elektromos hálózat felújítási ár (vagy közkedveltebb nevén a panel villanyszerelés ára), nem igazán létezik. De azért az eddigi panelvillanyszerelési munkáink alapján jó megközelítéssel költséget becsülni lehet.

Panelek amerre a szem ellát - egy kis napelemmel - a panel villanyszerelés ára
Panelek amerre a szem ellát – egy kis napelemmel

Nekünk ebben egyszerű dolgunk van, ez nem vitás.

Bő tíz év, és ennek minden tapasztalatával rendelkezünk. Emiatt bátran ki tudom jelenteni, hogy a panellakás villanyszerelés árak területén szakrétőnek számítunk. Adott 2000+ lakásnyi felújítás, és az ezekből származó összes know-how. (Egy nem 100%-os lista az elektromosan már felújított lakásokról itt található.)

Panellakás villanyszerelés árak 2024-ben:
milyen összetevői vannak, miket tartalmaz esetünkben a panel lakás átvezetékezésének ára?

A panel villanyszerelés ára – 1. rész – az ALAPSZERELÉS ANYAGKÖLTSÉGE

Mint minden szakmának, a villanyszerelésnek is vannak a beépítendő anyagokkal kapcsolatos költségei. A panelvillanyszerelés nem különbözik túl sokban a normál villanyszerelés anyagszükségletétől. Alapszerelésnek tömören azt nevezzük, amikor 1 hét alatt, hétfőtől péntekig „szétkapjuk” a lakást, majd újra „összerakjuk”. Még rövidebben: ki régit, be az újat, ennek minden velejárójával.

Árajánlatunk anyagköltség része tartalmazza a megfelelő méretű vezetékcsatornákat és védőcsöveket (amennyiben szükséges), a szükséges erősáramú kábeleket, vezetékeket. Amennyiben gyengeáramú hálózat kiépítését is megbeszéljük, akkor az árajánlat anyagköltség része a gyengeáramhoz (internet, TV, telefon) kapcsolódó KOAX és UTP Cat5e – Cat6e kábeleket is érinti.

Sokszor nem esik róla szó, de az árnak részét képezik az építőanyagok is: például a stukatúr gipsz vagy a szerelvény doboz.

A biztonságunk szempontjából elengedhetetlen eszközöket az anyagköltség magában foglalja. A célszerű áramköri elosztás és túláramvédelem okán a megfelelő kismegszakítókat, a hibaáram-védelemhez pedig az odaillő „Fi-relét” (hivatalos nevén: ÁVK – áramvédő-kapcsoló). Mindezeket egy új lakáselosztóban helyezzük el. Általában a lakossági felhasználásra szánt Schneider Electric Resi9 szériáját szereljük, a Legrand és az Eaton hasonló kategóriájú termékei az előbbi hiányában élveznek prioritást.

A panel villanyszerelés ára – 2. rész – az ALAPSZERELÉS MUNKADÍJA

Jól elkülöníthető és nagyon fontos része az ajánlatunknak és az alumínium vezetékcsere árának, a panel lakások villanyszerelésének a munkadíja. Több összetevőből számolható ki a végleges összeg, ami tartalmazza a szükséges munkafolyamatokat: például a tervezést, a villanyszerelői kőműves munkákat, a kábelezést, stb. Tehát minden olyan fázist, amin egy panellakás vezetékcseréje közben a csapat végig kell menjen.

Ez biztosítja a profi, gyors és biztonságos munkavégzést. A kivitelezés jó kalkulációja elengedhetetlen feltétele annak, hogy megbízhatóak és pontosak legyünk. Minden folyamatunk azt szolgálja, hogy 1 hét alatt az alapszerelés kész legyen (hétfőtől-péntekig dolgozhatunk). Ehhez igazítjuk a szakemberek számát, az elvégzendő feladatokat – figyelembe kell vennem az esetleges helyi adottságokat pl. a csendespihenőket is.

És ezek mind-mind befolyásoljáka panelvillanyszerelés árán belülaz alapszerelés munkadíját.

Az alapszerelés munkadíja több összetevős - mindig első a biztonság - panelvillanyszerelés ára
Az alapszerelés munkadíja több összetevős – mindig első a biztonság

A panel villanyszerelés ára – 3. rész – a SZERELVÉNYEZÉS MUNKADÍJA

A felújítás gyakorlatilag legutolsó momentumaként a panelvillanyszerelő csapatunk visszatér a helyszínre. A panel villanyvezetékek cseréjének ára a szerelvények felszerelésével válik teljessé (kapcsolók, konnektorok, lámpák, egyéb). 10 év garanciát akkor tudunk vállalni teljes körűen a hálózatra, ha ezt is mi csináljuk. Ez időben már a lakás teljes felújítása (festés, burkolás, egyéb tevékenységek) után következik, gyakorlatilag szinte a beköltözés előtt.

Ami nincs benne a panel villanyszerelés árainkban:

A szerelvények (dugaljak, kapcsolók) és lámpák árát, valamint azok beszerzését az ajánlat nem tartalmazza. A munka végeztével összeírjuk, hogy hová milyen (és mennyi) konnektor és kapcsoló szükséges. Olyan sok típus és színváltozat kapható különböző árakon, hogy minden kedves ügyfelünk megtalálhatja az ízlésének és a pénztárcájnak megfelelőt.

Természetesen igény esetén segítünk a szerelvények választásban, szívesen ajánlunk is általunk megbízhatónak tartott típust (pl. nekem is van egy fajta itthon, azt bátran merem ajánlani). A kiválasztás után a megrendelésben is állunk rendelkezésre, akár a kosártartalom ellenőrzésében, akár magában a beszerzésben.

A panel lakás villanyszerelési árak nem tartalmazzák az esetlegesen szükséges teljesítménybővítés költségét

Egy panellakás esetén a teljesítménybővítés menetéről és a lehetőségekről ebben a cikkben bővebben írtam. Ajánlatunk igény esetén kitér erre is, mert rendelkezünk a szükséges képesítésekkel az amperbővítés ügyintézési és szerelési folyamataiban (EON/elmü ajánlott szerelők vagyunk).

A teljesítménybővítés mértékét a felmérés alkalmával, vagy az előzetes költségbecslés esetén a háztartási gépek mennyisége alapján meg tudjuk határozni, a szükséges tennivalókat pedig meg tudjuk beszélni.

Kettő példa konkrét panellakás villanyszerelés árakkal
a 2023-as évből

Bár már 2024-et írunk, mégis az év elején a beszállítói információk alapján egyelőre nem számítunk áremelkedésre. Ezért a panel lakások átvezetékezésének árában sem várunk jelentős változást az év első felében. Ennek okán a viszonylagosan friss, lenti példák megállják a helyüket.

Az alábbiakban 2 különböző típusú és méretű, de kivitelezésében és a felmerült igényekben tipikusnak mondható panellakás elektromos hálózat felújításának árát osztom meg. Esetleg érdemes lehet a végösszeget az adott négyzetméterrel elosztani, és ez egy egészen jó megközelítést adhat a négyzetméter árakra vonatkozóan.

Felhívom figyelmedet arra, hogy ez azért csalóka lehet, mert elképzelhető, hogy az általad megvásárolni kívánt lakás kialakítása okán akár drágább, de akár olcsóbb megoldás is számításba jöhet. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit is szeretnél a lakáson belül, milyen átalakításokat tervezel, és azok villanyszerelés szempontjából milyen munkákkal járhatnak.

Mi kellhet ahhoz, hogy még pontosabb költséget számolhassunk speciálisan a te esetedre? Szinte biztosan dolgoztunk már hasonló típusú panellakásban, és a tapasztalataink alapján a költségek nagyon jól számolhatók, aktualizálhatók.

Kérlek küldd el nekünk az info@panelvillanyszereles.com emailre a pontos címet, ahol a lakás található (emelet, ajtószám nem fontos). Küldj egy alaprajzot is (kézzel rajzolt, elnagyolt, hirdetésekben fellelhetők is tökéletesek). Írd meg kérlek, milyen nagyobb fogyasztók várhatóak és mely helyiségekbe (pl. sütő, mosogatógép, mosógép, szárító, klíma, stb.), mikorra tervezitek a felújítás kezdetét (bontás után kb. mi vagyunk az elsők) és lesz-e bármilyen nagyobb bontás (padlók, járólapok, csempék, esetleg falak építése, ajtók befalazása, stb.)?

Mennyibe is került a két korábban említett
panel lakás villanyszerelésének ára?

1. – ANGYALFÖLD – 36nm – a panelvillanyszerelés ára: 439.820,- Ft

Jelen esetben a rajzon láthatók (bár tudom egyszerűen és homályosan) a kiállások. Nagyjából minden maradt az eredeti gyári helyén (ez egy dán típusú lakás). A konyha és a vizesblokk csempéire vigyázni kellett. Kialakításra került előre egy klíma kiállás a későbbiekre nézve, és a főzőlapnak is „odakészítettünk” vezetéket a konyhában.

Angyalföld - 36nm - a panel villanyszerelés ára - egyszerű alaprajz
Angyalföld – 36nm – a panelvillanyszerelés ára – egyszerű alaprajz

Az ár tartalmazza a teljesítménybővítés ügyintézését is (16A-ról 25A-re bővítés volt a kérés első körben).

2. – GAZDAGRÉT – 55nm – a panelvillanyszerelés ára: 881.450,- Ft

Jelen esetben a kiállasok (dugaljak, kapcsolók) szintén a rajzon láthatók. Ennek a panellakásnak a vezetékcseréje árban azért lett majdnem a duplája, mert több aljzatot, és gyengeáramú hálózat kialakítást is tartalmazott az árajánlat. A lakás típusából adódóan mások a specialitások (ez egy szovjet típusú panel), mások a munkamódszerek, és ez más árkategóriába esik.

Gazdagrét - 55nm - a panel villanyszerelés ára - egyszerű alaprajz
Gazdagrét – 55nm – a panelvillanyszerelés ára – egyszerű alaprajz

Ehhez kapcsolódóan itt egy megosztott videónk a YouTube-on, amiben pontosan ez a típusú panellakás került bemutatásra. Látható, hogy hol fognak „futni” az új kábelek, és hogy kb. mire kell számítani az alapszerelés után.

Így fog kinézni ez a típusú panellakás az újravezetékelés után.

A panellakás átvezetékezésének árai minden esetben BRUTTÓ árak.


A cégformánknak köszönhetően nem terheli ÁFA a költségeket, és emiatt az fizetendő, ami látható. Nincsenek trükkök, nincsenek kiskapuk, nincs apróbetűs rész.

Ha pontosan szeretnéd tudni, mik a lehetőségek nálad, nincs más hátra, keress minket.

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.