Uniós pénzből folytatódhat a panelprogram

     A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban a lakosság is bekapcsolható az energiahatékonyságot eredményező beruházásokba – hangsúlyozta Németh Lászlóné. A nemzeti fejlesztési miniszter az energiaágazatban várható akvizíciókról, a közösségi közlekedés átalakításának folyamatáról is beszámolt, és megerősítette, jelentős változás már nem lesz az e-útdíj rendszerben, amelyet nem terjesztenek ki.

 

Uniós pénzből folytatódhat a panelprogram 1. kép

 

     Az uniós források közül a környezetvédelmi programban jelentős lesz a változás, az EU ugyanis lakóházak, lakóközösség számára is elérhetővé teszi a forrásokat energiatakarékossági beruházásra a közösségi építmények mellett – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a változással lehetővé válik a lakosság bekapcsolása az energiahatékonyságot eredményező beruházásokba. Németh Lászlóné kifejtette, nemcsak a szén-dioxid-kvóta értékesítéséből, de uniós forrásból is folytatják a panelprogramot, emellett közösségi forrást szánnak a megújuló energiaforrásokhoz való hozzájutás támogatására, a szennyvíz- és ivóvíz projektekre, az árvíz- és belvízvédelemre.

     A közlekedési operatív programban a kötöttpályás fejlesztés kiemelt helyen szerepel, ezért a pályák korszerűsítése, megújítása, a járműbeszerzés folytatódik, továbbra is forrást szánnak az elővárosi közlekedésre, köztük a pályaudvarok és a kapcsolódó infrastruktúra beruházásokra, területi forrásokból pedig a mellékutak felújítása számíthat jelentős támogatásra – sorolta.

     Az állami vagyon tovább gyarapodik – mondta Németh Lászlóné és emlékeztetett arra, hogy az energiaágazatban több tárgyalást kezdtek, illetve zártak le, köztük a szőregi stratégiai gáztározó akvizícióját is. Az állami vállalatokat pedig költséghatékony, a mai kor követelményeinek megfelelő működésre sarkallták, bebizonyítva ezzel, hogy az állami is lehet jó gazda.

     A miniszter értékelése szerint a közösségi közlekedés átalakításának folyamata az ütemnek megfelelően tart, ennek fontos része a MÁV és a Volán tevékenységének összehangolása. A vasútnál a MÁV-START-ba beolvadtak a személyszállításhoz kapcsolódó korábbi társaságok. Már 2012-ben láthatóvá vált a reorganizációs terv eredménye, akkor 60 milliárd forinttal csökkentették a MÁV adósságállományát a 2010. évi 300 milliárd forintról, de még 2014-ben is sok munka van hátra annak érdekében, hogy létrejöjjön egy pályavasutat működtető társaság, illetve rendezzék a vasúti közlekedéshez nem kapcsolódó ingatlanok helyzetét. A MÁV költséghatékony működése 2013-ban 5 milliárd forint megtakarítást hozott, és zajlik eközben az a folyamat, amivel az utasok számára ismét vonzóvá lehet tenni a vasúton való közlekedést, például a FLIRT-motorvonatok beszervezésével, a vasúti kocsik felújításával.

     A Volánoknál is zajlik az átalakítási folyamat a hatékonyabb, költségtakarékosabb működés érdekében, a 24 társaságból 7 regionális jön létre, a cégjogi átalakulás folyamatban van, ez a működtetésben várhatóan az év végén jelenik meg – mondta Németh Lászlóné.

     Az elektronikus útdíj rendszer területén jelentős változások már nem várhatók, tavasszal forgalomszámlálást végeznek, hogy pontos adatok legyenek a használókról, ezen belül a külföldi és a hazai fuvarozókról. A forgalomszámlálás következtetései alapján finomítás lehet az elektronikus útdíj rendszeren, de kiterjesztése más járművekre, illetve meglévő utakra nem várható – tette hozzá.

 

forrás: napigazdasag.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.