Uniós pénzből folytatódhat a panelprogram

     A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusban a lakosság is bekapcsolható az energiahatékonyságot eredményező beruházásokba – hangsúlyozta Németh Lászlóné. A nemzeti fejlesztési miniszter az energiaágazatban várható akvizíciókról, a közösségi közlekedés átalakításának folyamatáról is beszámolt, és megerősítette, jelentős változás már nem lesz az e-útdíj rendszerben, amelyet nem terjesztenek ki.

 

Uniós pénzből folytatódhat a panelprogram 1. kép

 

     Az uniós források közül a környezetvédelmi programban jelentős lesz a változás, az EU ugyanis lakóházak, lakóközösség számára is elérhetővé teszi a forrásokat energiatakarékossági beruházásra a közösségi építmények mellett – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a változással lehetővé válik a lakosság bekapcsolása az energiahatékonyságot eredményező beruházásokba. Németh Lászlóné kifejtette, nemcsak a szén-dioxid-kvóta értékesítéséből, de uniós forrásból is folytatják a panelprogramot, emellett közösségi forrást szánnak a megújuló energiaforrásokhoz való hozzájutás támogatására, a szennyvíz- és ivóvíz projektekre, az árvíz- és belvízvédelemre.

     A közlekedési operatív programban a kötöttpályás fejlesztés kiemelt helyen szerepel, ezért a pályák korszerűsítése, megújítása, a járműbeszerzés folytatódik, továbbra is forrást szánnak az elővárosi közlekedésre, köztük a pályaudvarok és a kapcsolódó infrastruktúra beruházásokra, területi forrásokból pedig a mellékutak felújítása számíthat jelentős támogatásra – sorolta.

     Az állami vagyon tovább gyarapodik – mondta Németh Lászlóné és emlékeztetett arra, hogy az energiaágazatban több tárgyalást kezdtek, illetve zártak le, köztük a szőregi stratégiai gáztározó akvizícióját is. Az állami vállalatokat pedig költséghatékony, a mai kor követelményeinek megfelelő működésre sarkallták, bebizonyítva ezzel, hogy az állami is lehet jó gazda.

     A miniszter értékelése szerint a közösségi közlekedés átalakításának folyamata az ütemnek megfelelően tart, ennek fontos része a MÁV és a Volán tevékenységének összehangolása. A vasútnál a MÁV-START-ba beolvadtak a személyszállításhoz kapcsolódó korábbi társaságok. Már 2012-ben láthatóvá vált a reorganizációs terv eredménye, akkor 60 milliárd forinttal csökkentették a MÁV adósságállományát a 2010. évi 300 milliárd forintról, de még 2014-ben is sok munka van hátra annak érdekében, hogy létrejöjjön egy pályavasutat működtető társaság, illetve rendezzék a vasúti közlekedéshez nem kapcsolódó ingatlanok helyzetét. A MÁV költséghatékony működése 2013-ban 5 milliárd forint megtakarítást hozott, és zajlik eközben az a folyamat, amivel az utasok számára ismét vonzóvá lehet tenni a vasúton való közlekedést, például a FLIRT-motorvonatok beszervezésével, a vasúti kocsik felújításával.

     A Volánoknál is zajlik az átalakítási folyamat a hatékonyabb, költségtakarékosabb működés érdekében, a 24 társaságból 7 regionális jön létre, a cégjogi átalakulás folyamatban van, ez a működtetésben várhatóan az év végén jelenik meg – mondta Németh Lászlóné.

     Az elektronikus útdíj rendszer területén jelentős változások már nem várhatók, tavasszal forgalomszámlálást végeznek, hogy pontos adatok legyenek a használókról, ezen belül a külföldi és a hazai fuvarozókról. A forgalomszámlálás következtetései alapján finomítás lehet az elektronikus útdíj rendszeren, de kiterjesztése más járművekre, illetve meglévő utakra nem várható – tette hozzá.

 

forrás: napigazdasag.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.