Szelektíven hülye a lakó

A lakogyules.blog egy olvasója nem érti, hogyan lehetséges az, hogy valaki még szelektíven sem tud gyűjteni. A saját hülyesége egy dolog, viszont az, hogy emiatt az egész ház szív már tettekért kiált:

 

kék és sárga fedelű kuka, amelyekbe a papír, műanyag és fém dolgokat lehet pakolni

 

     „Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a blogra és hogy egyáltalán létezik ilyen témákkal foglalkozó oldal, mert már az őrület határán vagyok, nem is beszélve szegény gondnokról.

     A történetem helyszíne egy lakótelepi panelház, ráadásul ez egy többlépcsőházas, ahol több mint 200 lakás van. Biztosan senkinek nem ismeretlen dolog a szelektív hulladékgyűjtés, a házaknál adott a kék és sárga fedelű kuka, amelyekbe a papír, műanyag és fém dolgokat lehet pakolni.

     A mi házunkban viszont van valaki (valakik?), aki szó szerint fordítva lehet bekötve. Emberünk ugyanis pont fordítva értelmezi a szelektálást, mint a valóságban. Ennek megfelelően az egyébként külön zsákban gyűjtött műanyag, papír és fém hulladékokat egyszerűen lehajítja a szemétledobón, miközben a normál szemetet folyamatosan a kék vagy sárga fedelű kukákba gyömöszöli.

     Sajnos ez nem csak azt a bosszúságot hozza magával, hogy a gondnok vöröslő fejjel és szelíd káromkodással rendezgeti a zsákokat a megfelelő helyükre. Ha viszont ezt nem veszi észre időben és jönnek a szelektív szállítók, akkor miután meglátják a sima kommunális hulladékot, a kukákat nem ürítik és itt hagyják (megjegyzem, ezt tényleg megtehetik).

     Mivel ezeket csak hetente egyszer ürítik, így a következő hétre meg iszonyat kupac gyűlik fel, nyilván a nagy része már a kukán kívül, mellette, körülötte. A normál szemétbe dobott szelektív hulladéknál nincs ilyen gond, viszont azt se lehet így hagyni, mert kárba veszne a lényeg. Mint említettem, ez egy többlépcsőházas épület (konkrétan három), és a legdurvább, hogy mindegyik lépcsőház kukáinál előfordul a szituáció, így aztán igen nehéz legalább leszűkíteni, hogy hol lakhat az illető.

     Kameránk van a bejáratoknál, viszont a szemétledobóban nyilván nincs, a szelektív kukák pedig egy külön helységben vannak, ott sincs. A gondnok már pincétől a padlásig teleplakátolta a házat egy komplett szelektív hulladék kisokossal, mit, miért, hogyan, merre, hova. A jelek szerint az illető vagy nem tud olvasni vagy ebben is szelektíven (és fordítva) működik. Egyelőre nincs ötletem, hogy a fenében lehetne ezt a jelenséget megszüntetni és a szemétgyűjtést visszaterelni a normális kerékvágásba.”

 

forrás: lakogyules.blog

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.