panel villanyszerelés logo

Szelektíven hülye a lakó

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel bulvár

A lakogyules.blog egy olvasója nem érti, hogyan lehetséges az, hogy valaki még szelektíven sem tud gyűjteni. A saját hülyesége egy dolog, viszont az, hogy emiatt az egész ház szív már tettekért kiált:

 

kék és sárga fedelű kuka, amelyekbe a papír, műanyag és fém dolgokat lehet pakolni

 

     „Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a blogra és hogy egyáltalán létezik ilyen témákkal foglalkozó oldal, mert már az őrület határán vagyok, nem is beszélve szegény gondnokról.

     A történetem helyszíne egy lakótelepi panelház, ráadásul ez egy többlépcsőházas, ahol több mint 200 lakás van. Biztosan senkinek nem ismeretlen dolog a szelektív hulladékgyűjtés, a házaknál adott a kék és sárga fedelű kuka, amelyekbe a papír, műanyag és fém dolgokat lehet pakolni.

     A mi házunkban viszont van valaki (valakik?), aki szó szerint fordítva lehet bekötve. Emberünk ugyanis pont fordítva értelmezi a szelektálást, mint a valóságban. Ennek megfelelően az egyébként külön zsákban gyűjtött műanyag, papír és fém hulladékokat egyszerűen lehajítja a szemétledobón, miközben a normál szemetet folyamatosan a kék vagy sárga fedelű kukákba gyömöszöli.

     Sajnos ez nem csak azt a bosszúságot hozza magával, hogy a gondnok vöröslő fejjel és szelíd káromkodással rendezgeti a zsákokat a megfelelő helyükre. Ha viszont ezt nem veszi észre időben és jönnek a szelektív szállítók, akkor miután meglátják a sima kommunális hulladékot, a kukákat nem ürítik és itt hagyják (megjegyzem, ezt tényleg megtehetik).

     Mivel ezeket csak hetente egyszer ürítik, így a következő hétre meg iszonyat kupac gyűlik fel, nyilván a nagy része már a kukán kívül, mellette, körülötte. A normál szemétbe dobott szelektív hulladéknál nincs ilyen gond, viszont azt se lehet így hagyni, mert kárba veszne a lényeg. Mint említettem, ez egy többlépcsőházas épület (konkrétan három), és a legdurvább, hogy mindegyik lépcsőház kukáinál előfordul a szituáció, így aztán igen nehéz legalább leszűkíteni, hogy hol lakhat az illető.

     Kameránk van a bejáratoknál, viszont a szemétledobóban nyilván nincs, a szelektív kukák pedig egy külön helységben vannak, ott sincs. A gondnok már pincétől a padlásig teleplakátolta a házat egy komplett szelektív hulladék kisokossal, mit, miért, hogyan, merre, hova. A jelek szerint az illető vagy nem tud olvasni vagy ebben is szelektíven (és fordítva) működik. Egyelőre nincs ötletem, hogy a fenében lehetne ezt a jelenséget megszüntetni és a szemétgyűjtést visszaterelni a normális kerékvágásba.”

 

forrás: lakogyules.blog