Szelektíven hülye a lakó

A lakogyules.blog egy olvasója nem érti, hogyan lehetséges az, hogy valaki még szelektíven sem tud gyűjteni. A saját hülyesége egy dolog, viszont az, hogy emiatt az egész ház szív már tettekért kiált:

 

kék és sárga fedelű kuka, amelyekbe a papír, műanyag és fém dolgokat lehet pakolni

 

     „Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a blogra és hogy egyáltalán létezik ilyen témákkal foglalkozó oldal, mert már az őrület határán vagyok, nem is beszélve szegény gondnokról.

     A történetem helyszíne egy lakótelepi panelház, ráadásul ez egy többlépcsőházas, ahol több mint 200 lakás van. Biztosan senkinek nem ismeretlen dolog a szelektív hulladékgyűjtés, a házaknál adott a kék és sárga fedelű kuka, amelyekbe a papír, műanyag és fém dolgokat lehet pakolni.

     A mi házunkban viszont van valaki (valakik?), aki szó szerint fordítva lehet bekötve. Emberünk ugyanis pont fordítva értelmezi a szelektálást, mint a valóságban. Ennek megfelelően az egyébként külön zsákban gyűjtött műanyag, papír és fém hulladékokat egyszerűen lehajítja a szemétledobón, miközben a normál szemetet folyamatosan a kék vagy sárga fedelű kukákba gyömöszöli.

     Sajnos ez nem csak azt a bosszúságot hozza magával, hogy a gondnok vöröslő fejjel és szelíd káromkodással rendezgeti a zsákokat a megfelelő helyükre. Ha viszont ezt nem veszi észre időben és jönnek a szelektív szállítók, akkor miután meglátják a sima kommunális hulladékot, a kukákat nem ürítik és itt hagyják (megjegyzem, ezt tényleg megtehetik).

     Mivel ezeket csak hetente egyszer ürítik, így a következő hétre meg iszonyat kupac gyűlik fel, nyilván a nagy része már a kukán kívül, mellette, körülötte. A normál szemétbe dobott szelektív hulladéknál nincs ilyen gond, viszont azt se lehet így hagyni, mert kárba veszne a lényeg. Mint említettem, ez egy többlépcsőházas épület (konkrétan három), és a legdurvább, hogy mindegyik lépcsőház kukáinál előfordul a szituáció, így aztán igen nehéz legalább leszűkíteni, hogy hol lakhat az illető.

     Kameránk van a bejáratoknál, viszont a szemétledobóban nyilván nincs, a szelektív kukák pedig egy külön helységben vannak, ott sincs. A gondnok már pincétől a padlásig teleplakátolta a házat egy komplett szelektív hulladék kisokossal, mit, miért, hogyan, merre, hova. A jelek szerint az illető vagy nem tud olvasni vagy ebben is szelektíven (és fordítva) működik. Egyelőre nincs ötletem, hogy a fenében lehetne ezt a jelenséget megszüntetni és a szemétgyűjtést visszaterelni a normális kerékvágásba.”

 

forrás: lakogyules.blog

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.