Imádja a panelt és a fűtésszezont

     A téli hónapokban szaporodik a leggyorsabban. Bár a többség a lakásban való hangyavonulást a nyári szezonnal és a kert közelségével köti össze, létezik az apró kis rovaroknak egy olyan típusa is, mely különösen kedveli a téli, pontosabban a fűtési szezont, emellett előszeretettel jelenik meg társasházakban, panelépületekben.

 

Wikipedia.org/AntWeb

 

     Ez a rovar az igen kis termetéről ismeretes fáraóhangya, mely Észak-, illetve Közép-Afrikából származik, de mára a világ szinte minden részén elterjedt. Bár apró, és nem tűnik ártalmasnak, valójában komoly károkat képes okozni, és rendkívül gyorsan szaporodik, így eltávolításáról érdemes minél előbb gondoskodni.

     Miért bosszantó a fáraóhangya?

     Az apró, vörösesbarna, már-már átlátszó megjelenésű fáraóhangya szaporodásához a lehető legkedvezőbb feltételeket teremti meg a fűtésszezon, így ilyenkor számuk hetek alatt megsokszorozódhat, általában észrevenni is csak akkor szokták őket, ha már jelentős mennyiség van belőlük jelen.

     A panel- és társasházak csőrendszerei mentén, illetve a falak repedéseinek segítségével a házon belül könnyen közlekedhetnek, és egyik lakásból átjuthatnak a másikba, a repedéseken, réseken kívül azonban dobozokban, ritkán használt fiókokban, élelmiszer-tárolókban is szívesen raknak fészket, különösen, ha azok meleg helyen találhatóak.

     Ha megjelentek a lakásban a fáraóhangyák, érdemes például a fészek után kutatva átnézni a szekrények tetején található dobozokat, ha azok mellett fut a gázcső.

     Kártékony mivoltuk több szempontból is említésre méltó, amellett ugyanis, hogy kárt tehetnek például a szigetelésben, az élelmiszereket is könnyen ellepik – eltávolítani róluk pedig szinte lehetetlen őket -, és olyan kórokozókat is terjeszthetnek, mint a Salmonella, a Streptococcus vagy a Staphylococcus.

     Vigyázz, nem mindegy, hogyan irtod őket!

     A fáraóhangyák rendkívül ellenállóak, és nagyon gyorsan szaporodnak, köszönhetően annak, hogy egy fészekben akár száz királynő is élhet, akik könnyen hoznak létre újabb fészkeket is.

     Hagyományos hangyairtó szerrel tilos megtámadni őket, ha ugyanis észlelik az irtást, gyorsabban kezdenek el szaporodni. Speciális, fáraóhangyák elleni hangyacsalétket kell beszerezni, melyet, ha elkezdenek behordani a fészekbe, terméketlenné válik tőle a királynő. Így tulajdonképpen nem is öli meg a hangyákat a szer, nem lesz azonban utánpótlás, így a fészek körülbelül három hónap leforgása alatt kipusztul.

     A leghatékonyabb megoldás tehát ez – a fészek megtalálásán kívül -, ha azonban türelmetlen vagy, távol tartásuk érdekében vonulási útvonalukon érdemes természetes szereket használni, ha például levendulás, eukaliptuszos illóolajjal törlöd át, messziről elkerülik majd.

 

forrás: femina.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.