Nincs engedély a rókusi sütögetőhelyre

     Szeged – Hivatalról hivatalra jár Dancza József, hogy engedélyeztesse a rókusi sütögetőhelyet. Május óta próbálkozik, és addig nem adja fel, amíg nem jár sikerrel.

 

Nincs engedély a rókusi sütögetőhelyre

 

     Fedett, nyitott közösségi sütögetőhelyet építene a Nyitra utca 1. számú ház lakóközössége. A 4,5-szer 4,5 méter alapterületű létesítményre az ötletgazda, Dancza József május óta próbál engedélyt szerezni, de egyelőre eredménytelenül. Látványtervet is mutatott nekünk, ez alapján egy hangulatos helyet lehet elképzelni, amely kisebb, nagyjából 10 fős társaságnak megfelel. A körülbelül 1,5 millió forintból megépíthető sütögetőhelyhez egy fillér támogatást sem kérnének, a ház közösen finanszírozná.

     Amikor a fejemből kipattant az ötlet, beszélgettem lakótársakkal, mindenki jó ötletnek tartotta. Bár sokan megkérdőjelezték, hogy lesz-e ebből valami, mivel ez közterület, meg a bürokrácia… Első körben bementem az önkormányzat építési hatóságához, ott mondták, hogy mivel ez ilyen kis alapterületű, szerintük erre nem kell építési engedély, de menjek el a főépítészeti hivatalba a Püspök utcába. Ott azt mondta valaki, hogy értsem meg, ha erre megadnák az engedélyt, legközelebb már a disznót is ott vágnánk. Ekkor Ménesi Imre önkormányzati képviselőhöz fordultunk. Ő is azzal indított, hogy ebből úgyse lesz semmi, mert ilyen engedélyt sehol nem fogok kapni. Amikor látta, milyen komoly tervünk van, mondta, hogy írjuk le, mit akarunk, és próbál segíteni – mesélte Dancza József, aki egyébként villanyszerelő.

     Állásfoglalást kaptak a főépítész egyik munkatársától, ami tele volt paragrafusokkal. – Vettem a fáradságot, utánanéztem, és sok ellentmondást fedeztem föl benne. Az építészeti hivatalban egy 20 ezer forintos kérelemre leírták azt, hogy a sütögetőhely engedélyköteles, mert emberi tartózkodásra alkalmas. Írták, hogy engedélyt nem adhatnak ki rá, mert ez közterület, és ők engedélyt csak építési területre adhatnak ki. Magyarul: felejtsük el – mondta József, aki addig megy, amíg valahogy ki nem harcolja, hogy a terve megvalósulhasson. Megmutatta a háztól 25 méterre lévő szabad placcot, ahová a sütögetőt tennék, zárható ajtajú kemencével és szintén zárható tűzrakó hellyel. Lenne kulcs a közös képviselőnél és nála, a környéken lakók elkérhetnék. Napelemes világítást és riasztót is felszerelnének a tervek szerint. József most arra vár, hogy a tulajdonosi hozzájárulást – illetve az elutasítást – kiadja az önkormányzat Városüzemeltetési Irodája. Akárhogy is alakul a dolog, az idén már nem kezdenének bele semmibe, de reméli, talán kora tavaszra sikerül engedélyhez jutni. Már aláírásgyűjtést is szervezett, 93 szignót gyűjtött a sütögetőhely támogatása mellett.

 

forrás: delmagyar.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.