Készül a világ legnagyobb panelháza

     A panelépítkezés alapötlete, vagyis hogy nagyobb struktúrákat (mint a lakóházakat vagy toronyházakat) először kis darabokban építsenek meg, majd azokat később, az építkezés helyszínén rakják össze, pénzt, időt és energiát is spórol. Valószínűleg ezért van, hogy az érdeklődés évről évre újra egyre élénkebb a technológia iránt.

 

a legnagyobb panelház első kép

 

Persze még nem itthon …

     A New York-i Brooklynban az elmúlt évtizedben szép lassan kezdett el épülni az Atlantic Yards nevű többcélú projekt, amelynek során a város egyik legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontjában sportcentrum, iroda- és lakóépületek is épülnének. Egyelőre csak a sportcentrum készült el, de a stadion befejezésével a kivitelező Forest City már neki is ugrott a következő épület építésének.

     A B2 névre keresztelt toronyház lesz az első abból a tizenöt moduláris technikával épülő ingatlanból, amit a projekt során meg akarnak valósítani. És mivel úgy tűnik, hogy maga mögött hagyja a 90 nap alatt Changsha városában felépített harminc emeletes panel-tornyot, valószínűleg a B2 lesz a világ legnagyobb előregyártott elemekből készült épülete. A torony 930 modulból áll majd össze, amiket a közelben lévő, egykori haditengerészeti hajógyárban építenek meg.

 

a legnagyobb panelház második kép

 

Kitörölhetjük emlékeinkből …

     A tornyot egyébként a SHoP Architects tervezte, a kivitelezést pedig a svéd óriás, a Skanska vállalta magára. A Forest City és a Skanska így közösen készítik az elektromos hálózattal és vezetékekkel is ellátott modulokat, amelyeket a konyhákhoz, mosdókhoz, de még a külső homlokzathoz is felhasználnak majd. A készre gyártott elemek nagy előnye, hogy szabadon alakíthatóak belőlük nyitottabb és nagyobb, illetve kisebb belső terek is. Ráadásul az épület nem néz majd úgy ki mint egy legóház, mivel a Forest City igen változatos elemeket tervez használni a homlokzathoz.

     A kész épületben 363 lakás és számos közösségi tér (például fitnesz szalon és lounge) is lesz. Amellett, hogy a moduláris megoldások jobban illenek a nagyvárosi építkezéshez, a Brooklyn-i projekttel a három résztvevő vállalat végleg kitörölheti emlékeinkből az olcsó, rosszul összerakott panelházak képét.

 

a legnagyobb panelház harmadik kép

 

 

forrás: lakjonjol.hu

 

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.