Készül a világ legnagyobb panelháza

     A panelépítkezés alapötlete, vagyis hogy nagyobb struktúrákat (mint a lakóházakat vagy toronyházakat) először kis darabokban építsenek meg, majd azokat később, az építkezés helyszínén rakják össze, pénzt, időt és energiát is spórol. Valószínűleg ezért van, hogy az érdeklődés évről évre újra egyre élénkebb a technológia iránt.

 

a legnagyobb panelház első kép

 

Persze még nem itthon …

     A New York-i Brooklynban az elmúlt évtizedben szép lassan kezdett el épülni az Atlantic Yards nevű többcélú projekt, amelynek során a város egyik legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontjában sportcentrum, iroda- és lakóépületek is épülnének. Egyelőre csak a sportcentrum készült el, de a stadion befejezésével a kivitelező Forest City már neki is ugrott a következő épület építésének.

     A B2 névre keresztelt toronyház lesz az első abból a tizenöt moduláris technikával épülő ingatlanból, amit a projekt során meg akarnak valósítani. És mivel úgy tűnik, hogy maga mögött hagyja a 90 nap alatt Changsha városában felépített harminc emeletes panel-tornyot, valószínűleg a B2 lesz a világ legnagyobb előregyártott elemekből készült épülete. A torony 930 modulból áll majd össze, amiket a közelben lévő, egykori haditengerészeti hajógyárban építenek meg.

 

a legnagyobb panelház második kép

 

Kitörölhetjük emlékeinkből …

     A tornyot egyébként a SHoP Architects tervezte, a kivitelezést pedig a svéd óriás, a Skanska vállalta magára. A Forest City és a Skanska így közösen készítik az elektromos hálózattal és vezetékekkel is ellátott modulokat, amelyeket a konyhákhoz, mosdókhoz, de még a külső homlokzathoz is felhasználnak majd. A készre gyártott elemek nagy előnye, hogy szabadon alakíthatóak belőlük nyitottabb és nagyobb, illetve kisebb belső terek is. Ráadásul az épület nem néz majd úgy ki mint egy legóház, mivel a Forest City igen változatos elemeket tervez használni a homlokzathoz.

     A kész épületben 363 lakás és számos közösségi tér (például fitnesz szalon és lounge) is lesz. Amellett, hogy a moduláris megoldások jobban illenek a nagyvárosi építkezéshez, a Brooklyn-i projekttel a három résztvevő vállalat végleg kitörölheti emlékeinkből az olcsó, rosszul összerakott panelházak képét.

 

a legnagyobb panelház harmadik kép

 

 

forrás: lakjonjol.hu

 

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.