panel villanyszerelés logo

Több maradhat a távhővel fűtő debreceniek zsebében

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel program

     Hosszú távon költségcsökkenést jelenthet a távfűtéses lakásokban élőknek a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. jövő évi beruházása. Korszerűsítik a teljes tócóskerti és Ispotály utcai hálózatot. A csaknem egymilliárd forintos program finanszírozására pályázatot nyújt be a cég. Ha kapnak támogatást, akkor jövő nyáron felújítják a két városrészben a távhővezetékeket és a hőközpontokat.

 

Az egyik panelprogramos tócóskerti társasház

 

A távhőár nem nő(het)ne dinamikusan …

     Sokféleképp próbálják csökkenteni a távhőszámlát a tócóskertiek. Több társasház közössége belevágott a panelprogramba, és sokan szereltetnek fel mérőórát is. A 30 éve épült lakótelepen elöregedett már a távhőrendszer, ezt újítaná fel a Hőszolgáltató. A cég 880 millió forintot fordítana a vezetékek cseréjére és a hőközpontok korszerűsítésére. A társaság illetékese azt mondta: rövid távon a szolgáltatás minősége és hatékonysága javulna, de hosszabb távon a távhődíjakban is látszana a felújítás.

     „Cégünknek ez költségmegtakarítást jelentene, csökkenne a hőveszteség, csökkenne a villamosenergia-felhasználás, és ezáltal távlatilag a távhőár sem nőne olyan dinamikusan” – nyilatkozta Kovács Zsolt, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. szolgáltatási igazgatója.

 

 

Hát induljon a banzáj …

     A korszerűsítési pályázatot várhatóan a jövő év elején nyújtja be a Hőszolgáltató. Ha sikerrel jár a cég, akkor nemcsak a Tócóskertben, hanem az Ispotály utcai távfűtéses épületekben is felújítaná a hálózatot jövő nyáron.

 

forrás: dehir.hu