Nincs engedély a rókusi sütögetőhelyre

     Szeged – Hivatalról hivatalra jár Dancza József, hogy engedélyeztesse a rókusi sütögetőhelyet. Május óta próbálkozik, és addig nem adja fel, amíg nem jár sikerrel.

 

Nincs engedély a rókusi sütögetőhelyre

 

     Fedett, nyitott közösségi sütögetőhelyet építene a Nyitra utca 1. számú ház lakóközössége. A 4,5-szer 4,5 méter alapterületű létesítményre az ötletgazda, Dancza József május óta próbál engedélyt szerezni, de egyelőre eredménytelenül. Látványtervet is mutatott nekünk, ez alapján egy hangulatos helyet lehet elképzelni, amely kisebb, nagyjából 10 fős társaságnak megfelel. A körülbelül 1,5 millió forintból megépíthető sütögetőhelyhez egy fillér támogatást sem kérnének, a ház közösen finanszírozná.

     Amikor a fejemből kipattant az ötlet, beszélgettem lakótársakkal, mindenki jó ötletnek tartotta. Bár sokan megkérdőjelezték, hogy lesz-e ebből valami, mivel ez közterület, meg a bürokrácia… Első körben bementem az önkormányzat építési hatóságához, ott mondták, hogy mivel ez ilyen kis alapterületű, szerintük erre nem kell építési engedély, de menjek el a főépítészeti hivatalba a Püspök utcába. Ott azt mondta valaki, hogy értsem meg, ha erre megadnák az engedélyt, legközelebb már a disznót is ott vágnánk. Ekkor Ménesi Imre önkormányzati képviselőhöz fordultunk. Ő is azzal indított, hogy ebből úgyse lesz semmi, mert ilyen engedélyt sehol nem fogok kapni. Amikor látta, milyen komoly tervünk van, mondta, hogy írjuk le, mit akarunk, és próbál segíteni – mesélte Dancza József, aki egyébként villanyszerelő.

     Állásfoglalást kaptak a főépítész egyik munkatársától, ami tele volt paragrafusokkal. – Vettem a fáradságot, utánanéztem, és sok ellentmondást fedeztem föl benne. Az építészeti hivatalban egy 20 ezer forintos kérelemre leírták azt, hogy a sütögetőhely engedélyköteles, mert emberi tartózkodásra alkalmas. Írták, hogy engedélyt nem adhatnak ki rá, mert ez közterület, és ők engedélyt csak építési területre adhatnak ki. Magyarul: felejtsük el – mondta József, aki addig megy, amíg valahogy ki nem harcolja, hogy a terve megvalósulhasson. Megmutatta a háztól 25 méterre lévő szabad placcot, ahová a sütögetőt tennék, zárható ajtajú kemencével és szintén zárható tűzrakó hellyel. Lenne kulcs a közös képviselőnél és nála, a környéken lakók elkérhetnék. Napelemes világítást és riasztót is felszerelnének a tervek szerint. József most arra vár, hogy a tulajdonosi hozzájárulást – illetve az elutasítást – kiadja az önkormányzat Városüzemeltetési Irodája. Akárhogy is alakul a dolog, az idén már nem kezdenének bele semmibe, de reméli, talán kora tavaszra sikerül engedélyhez jutni. Már aláírásgyűjtést is szervezett, 93 szignót gyűjtött a sütögetőhely támogatása mellett.

 

forrás: delmagyar.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.