panel villanyszerelés logo

Debrecen panelházainál gyűlik a szemét

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel bulvár

     Debrecen – A lakók néha szemétdombbá változtatják környezetüket városunkban. Két hete halmozódik a lom a Viola utcában.

 

Debrecen panelházainál gyűlik a szemét

 

     Napról napra egyre nagyobb ez a szemétdomb, ami a Viola utcát csúfítja hetek óta. A környék lakói nem értik, miért vált az utcájuk hulladéklerakóvá. Egy hónappal ezelőtt volt lomtalanítás a Viola utcában a lakók kérésére. Az AKSD az egyeztetett időpontban, szeptember 15-én el is szállította a kihelyezett holmikat, de egyes lakók azóta is ide hordják a lomokat. Ez sokakat felháborít. Az AKSD tapasztalatai szerint alapvetően jól működik a szervezett lomtalanítás a városban, de nem mindenütt. Főként a panelházak környékén fordul elő időnként hasonló probléma.

     Abból eredhet, hogy a közös képviselő meghirdeti egy bizonyos napra a lomtalanítást, azonban a lakók már a meghirdetéskor elkezdik kihelyezni a hulladékokat. Ezért akár egy-két hétig is gyűlik ott a szemét – mondta el Képesné Domokos Csilla, az AKSD Kft. szóvivője.

     A meghirdetett lomtalanítás sem jelent mindenre megoldást. A veszélyes hulladékokat ugyanis tilos az utcára kihelyezni vagy a lomok közé keverni. Erre való a lakossági hulladékudvar, ahol bárki elviheti a kidobásra szánt, régi holmijait és a környezetre ártalmas anyagokat. Ez az ingyenes lehetőség egész évben a debreceniek rendelkezésére áll az István úti hulladékudvarban.

     

 

forrás: dehir.hu