Visszatérnek a panelházak?

     Bár a legtöbben még most is a háború után készült, ormótlan beton-tojástartókkal azonosítják, a panel-építészet mára megújult, sőt a környezetbarát építkezés példájává vált. Ennek ellenére csak nagyon lassan változik a róla alkotott, nem túlságosan kedvező képünk, amit már évtizedekkel ezelőtt tönkre tettek az idomtalan lakótelepek.

 

visszatérnek a panelházak

 

     A mai valóság már nagyon messze áll a negyven évvel ezelőttitől. Igaz, hogy nem számít éppen a legmodernebb építészeti technikának, de a panelépületek sok tekintetben sokkal környezetbarátabbak a hagyományosaknál. Talán nem véletlen, hogy a súlyos lakhatási és környezetszennyezési problémákkal küzdők is újra felfedezik a technológiát. A panelépítkezést az is vonzóvá teszi, hogy nem csak a kész épületek környezetbarátak, hanem maga az építkezés sem okoz nagy nyomokat. Mivel a panelépületek alkotóelemeit már korábban legyártották, a helyszínen csak össze kell illeszteni egymással a megfelelő darabokat, ami nem csak kíméli a természetet, de sokkal gyorsabb is, mint a hagyományos építkezés.

 

visszatérnek a panelházak

 

     Évi 200 kész épülettel jelenleg a német Huf Haus a legnagyobb panelház-gyártó a világon, akik nem csak az elemek legyártásért, de az építkezéstért, és az ahhoz szükséges munkaerőért is felelnek. A vállalat Németországon kívül Nagy-Britanniában, Franciaországban, az USA-ban és is Kanadában is vállal munkákat. Jó hírüket és piacvezető szerepüket pedig elsősorban annak köszönhetik, hogy a munka semelyik fázisában nem használnak káros anyagokat. A vállalat vezetői szerint az előregyártott elemekkel való építkezés legnagyobb előnye, hogy sokkal könnyebb ellenőrizni, hogy mennyi nyersanyag kell az építkezéshez, így a tárolás és a beépítés is sokkal egyszerűbb. Arról már nem is beszélve, hogy az előre elkészített panelekkel való összes munkafolyamat nagyon alacsony karbon-kibocsátással jár.

 

visszatérnek a panelházak

 

     A panelházak tehát olyan fenntartható technológiát kínálnak, ami nem csak környezetbarátabbá, de gyorsabbá és átláthatóbbá is teszi az építkezést a tervezéstől a megvalósulásig. Persze mindez csak akkor igaz, ha az elemek és a kész épületek megfelelnek a mai energetikai előírásoknak, és hosszú távon is megbízhatóan teljesítenek.

 

visszatérnek a panelházak

 

     Úgy tűnik, hogy ideje lesz végleg leszámolnunk a panelházakhoz kapcsolt negatív elképzeléseinkkel.

 

forrás: lakjonjol.hu

 

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.