Visszatérnek a panelházak?

     Bár a legtöbben még most is a háború után készült, ormótlan beton-tojástartókkal azonosítják, a panel-építészet mára megújult, sőt a környezetbarát építkezés példájává vált. Ennek ellenére csak nagyon lassan változik a róla alkotott, nem túlságosan kedvező képünk, amit már évtizedekkel ezelőtt tönkre tettek az idomtalan lakótelepek.

 

visszatérnek a panelházak

 

     A mai valóság már nagyon messze áll a negyven évvel ezelőttitől. Igaz, hogy nem számít éppen a legmodernebb építészeti technikának, de a panelépületek sok tekintetben sokkal környezetbarátabbak a hagyományosaknál. Talán nem véletlen, hogy a súlyos lakhatási és környezetszennyezési problémákkal küzdők is újra felfedezik a technológiát. A panelépítkezést az is vonzóvá teszi, hogy nem csak a kész épületek környezetbarátak, hanem maga az építkezés sem okoz nagy nyomokat. Mivel a panelépületek alkotóelemeit már korábban legyártották, a helyszínen csak össze kell illeszteni egymással a megfelelő darabokat, ami nem csak kíméli a természetet, de sokkal gyorsabb is, mint a hagyományos építkezés.

 

visszatérnek a panelházak

 

     Évi 200 kész épülettel jelenleg a német Huf Haus a legnagyobb panelház-gyártó a világon, akik nem csak az elemek legyártásért, de az építkezéstért, és az ahhoz szükséges munkaerőért is felelnek. A vállalat Németországon kívül Nagy-Britanniában, Franciaországban, az USA-ban és is Kanadában is vállal munkákat. Jó hírüket és piacvezető szerepüket pedig elsősorban annak köszönhetik, hogy a munka semelyik fázisában nem használnak káros anyagokat. A vállalat vezetői szerint az előregyártott elemekkel való építkezés legnagyobb előnye, hogy sokkal könnyebb ellenőrizni, hogy mennyi nyersanyag kell az építkezéshez, így a tárolás és a beépítés is sokkal egyszerűbb. Arról már nem is beszélve, hogy az előre elkészített panelekkel való összes munkafolyamat nagyon alacsony karbon-kibocsátással jár.

 

visszatérnek a panelházak

 

     A panelházak tehát olyan fenntartható technológiát kínálnak, ami nem csak környezetbarátabbá, de gyorsabbá és átláthatóbbá is teszi az építkezést a tervezéstől a megvalósulásig. Persze mindez csak akkor igaz, ha az elemek és a kész épületek megfelelnek a mai energetikai előírásoknak, és hosszú távon is megbízhatóan teljesítenek.

 

visszatérnek a panelházak

 

     Úgy tűnik, hogy ideje lesz végleg leszámolnunk a panelházakhoz kapcsolt negatív elképzeléseinkkel.

 

forrás: lakjonjol.hu

 

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.