Több mint egyhavi rezsit lehet spórolni

     10 százalékkal csökkentek az áram-, a gáz- és a távhőárak január 1-jétől, ez már a januári távhőszámlán látszani fog. Az áram- és a gázszolgáltatók nem nyilatkoznak a részletekről.

 

Több mint egyhavi rezsit lehet spórolni

 

Gyorsan kiszámolták…

     Nagyon számítanak a szegedi háziasszonyok a 10 százalékos rezsicsökkenésre. Tegnap a gázszolgáltató Szent István téri ügyfélszolgálata előtt várakozva azt latolgatták, mennyit spórolnak. Tancsik Tibornénak egy télen akár 20 ezer forinttal több marad a zsebében a villany- és a gázszámla befizetése után. A sorban állók ajánlották neki, hogy a családi házuk nagy rezsije miatt álljon át inkább az átalányfizetésre, úgy a megmaradó költségét is szétterítheti az évben. Takács Szilveszterné minden fizetnivalót könyvel, az újévi gázóraállást egyeztette, hogy a szolgáltató ne becsült adatokkal számlázzon.

     Gyorsan kiszámolták: egy tarjáni 48 négyzetméteres téglalakás havi 10 ezres gáz- és nyolcezres villanyszámlája együtt 1800 forinttal mérséklődik. Az újrókusi 72 négyzetméteres panel gazdája, aki eddig a villanyért 10 ezret, a távhőért 18 ezret, a gázért 7 ezret adott ki havonta, 3500-at takarít meg, ami évente jóval több lesz, mint egyhavi rezsije.
 

Van akit kompenzálnak, van, aki nem nyilatkozik…

     Arról, hogy a rezsicsökkenés mikortól, melyik számlaelemeknél lesz érzékelhető, illetve hogy ez mekkora megterhelést jelent a társaságoknak, sem a GDF SUEZ, sem az EDF DÉMÁSZ nem kívánt nyilatkozni. Némi bogarászás után azonban mind a gáz-, mind pedig az áramszolgáltató honlapján összehasonlíthatók a tavalyi és az új tarifák. Összességében leszűrhetjük: mindkét társaságnál érvényesül a lakossági ügyfeleknek adott 10 százalékos árcsökkentés az alapdíjakban és a fogyasztási tarifáknál. A kisvállalkozásoknak adott áramtarifák alapdíjai is hasonló mértékben csökkentek, az általános felhasználásra adott fogyasztói tarifák viszont 1-2 százalékkal emelkedtek. A kiscégeknek nyújtott gáz alap- és fogyasztási díja nem változott.

     A Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója egyértelműen válaszolt: Básthy Gábortól megtudtuk, az alapdíj és a fogyasztás tarifája is mérséklődik 10 százalékkal. A kedvezményt a lakosság már a januári számlánál látni fogja, hiszen 11 hónapig előleget fizet, és a cég a fűtési szezon után számol el a jövőben is. A közületek tarifái nem változnak. A Szehőnek nem jelent bevételkiesést a lakossági rezsicsökkenés, ugyanis januártól ugyanennyivel nő a lakossági távhőfelhasználás központi támogatása.
 

Rezsikommandó

     – „Minden ellenzéki rémhírrel ellentétben igenis érvényesülni fog a háztartásoknál a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentés” – hangsúlyozta Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető tegnapi sajtótájékoztatóján. A párt parlamenti munkacsoportot alakított Németh Szilárd csepeli polgármester, országgyűlési képviselő vezetésével, amely bármilyen jogszabály-módosítást kezdeményezhet, ha úgy ítéli meg, hogy a szolgáltatók „trükköznek” az árcsökkentés ügyében. Azt a tegnap felröppent sajtóhírt, miszerint tavasszal egy második, később pedig egy harmadik rezsicsökkentés is várható, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem kommentálta.

forrás: delmagyar.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.