Panelből lesz mintaház

     Panelből lesz mintaház. Különleges panel-korszerűsítés készül Uránvárosban. A Páfrány utcai tízemeletes szinte minden részében megújul, a fűtési rendszert már korábban korszerűsítették, most újabb menet következik. S a liftet is a Nap hajtja majd.

 

Panelből lesz mintaház

 

     Néhány évvel ezelőtt végezte el az uránvárosi negyvenlakásos épület lakóközössége – pályázati forrást is felhasználva – a ház külső szigetelését, a nyílászárók cseréjét. Az épület így már jó alapként szolgált arra, hogy egy újabb fejlesztéssel a belső fűtési rendszerüket korszerűsítsék és lakásonkénti hőmennyiség-mérést alakítsanak ki. Most pedig a Pétáv Kft. közreműködésével mintaépületet hoznának létre, ezért hamarosan a használati melegvíz-rendszer is korszerűsödik.

     – Pécsett úttörőnek számító kísérleti projektről van szó, amely mintaként szolgálhat a többi távfűtött épület számára – mondta Rozsos Rózsa, a cég pr-menedzsere. – A házban úgynevezett „okos” használati melegvízmérőket és hőmennyiségmérőket szerelünk be, a tetőre pedig napelem-rendszert telepítünk.

     Az új mérőkkel a felhasználó és a szolgáltató interneten keresztül egyaránt napi szinten frissülő adatokat kap az aktuális fogyasztásáról. A napkollektor pedig ingyen termel áramot a lépcsőházi világítás és a lift üzemeltetéséhez. Így a lakók spórolni tudnak a közös költségen és az áramfelesleget értékesíthetik is.

 

Panelből lesz mintaház

 

     A távhőszolgáltató nem titkolt célja az is, hogy ráirányítsák a figyelmet a melegvíz-rendszerek felújítására is, a legtöbb házban ugyanis a falak hőszigetelésére, a nyílászáró-cserékre, és a fűtéskorszerűsítésre koncentrálnak, a használati melegvíz rendszerek érintetlenül maradnak.

     Az újabb fejlesztés költségét a Pétáv állja, cserében a társasház közreműködik az értékelésben, a vizsgálatokban. A Pétáv Kft. várhatóan még idén nyáron elvégzi a munkát, a lakók többsége, felismerve az előnyeit, már egy korábbi lakógyűlésen a beruházás mellett szavazott.

     Kalmár Virág a ház egyik albérletében él. Mint mondta, számára is azért van előnye a programnak, mert már most is a fűtésért a ténylegesen elfogyasztott hő után fizet, a jövőben azonban a közös költsége is csökkenhet. Ő egy 47 négyzetméteres lakásban él, nyáron 6 ezer forintot fizet melegvízért és a fűtés alapdíjáért, télen eddig 18 ezer volt eddig a legnagyobb összegű számlája, úgy, hogy egész nap otthon tartózkodik.

 

forrás: pecsma.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
76 vélemény alapján
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.