Panelben lakik? Orbán hozta a meglepetést

     Orbán hozta a meglepetést; „A paksi atomerőmű nélkül a magyar gazdaság nem tud versenyképesen működni” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a paksi erőműbővítésről szóló orosz-magyar megállapodás ügyében.

 

Panelben lakik? Orbán hozta a meglepetést 1. kép

 

     A Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén, a jövő héten döntenek az újabb rezsicsökkentés mértékéről – erősítette meg a korábbi információkat Orbán Viktor miniszterelnök a közrádiónak adott ma reggeli interjúban, ahol alapvetően a paksi bővítésről beszélt. A kormányfő szerint „jó kis rezsicsökkentés lesz ez is”. Hozzátette: a harmadik rezsicsökkentéssel az áram, a gáz és a távhő ára lesz alacsonyabb ismét.

     Utóbbi azért lehet meglepetés, mert – kormánykörökből származó értesüléseink szerint – korábban felmerült, hogy a távhő ezúttal kimaradhat a szórásból azért, mert a távhőszolgáltatás egy részét állami vagy önkormányzati cégek látják el, s ezek már a második csökkentési hullámot követően veszteségessé váltak. Orbán szavai másfelől azért is meglepetést jelenthetnek, mert Fónagy János, az NFM államtitkár azt mondta, a rezsicsökkentés 2014-ben az eddigi és esetlegesen más területeken is folytatódik, ahogy ezt Orbán Viktor miniszterelnök decemberi beszédében egyértelműen jelezte. Ezzel szemben most úgy tűnik, mégiscsak szűkebb területet érint a rezsicsökkentés 3.0, hiszen most nincs szó a pb-gáz, a kéményseprés és a szemétszállítás díjának szabályozási úton történő leszorításáról.

     Azt már korábban világossá tették, hogy a tűzifára és a szénre nem fog kiterjedni a rezsiharc – a KSH adatai azt mutatják, hogy tavaly a szilárd tüzelőanyagok ára a többi energiahordozóval ellentétben nőtt, éves szinten 4,4 százalékkal. Mindenesetre a miniszterelnök péntek reggel megerősítette azt az indiai látogatása alkalmával tett célkitűzést, hogy négy-öt év múlva egész Európában Magyarországon legyen a legolcsóbb az áram.

     Az eddigi rezsicsökkentésekkel azt sikerült elérni, hogy a magyar lakossági – vásárlóerő-paritáson mért – földgáz- és villamosenergiaárak európai összehasonlításban a középmezőny felé kezdtek csökkenni.

 

Panelben lakik? Orbán hozta a meglepetést 2. kép

 

 

Panelben lakik? Orbán hozta a meglepetést 3. kép

 

 

forrás: napi.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.