Panelben lakik? Orbán hozta a meglepetést

     Orbán hozta a meglepetést; „A paksi atomerőmű nélkül a magyar gazdaság nem tud versenyképesen működni” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a paksi erőműbővítésről szóló orosz-magyar megállapodás ügyében.

 

Panelben lakik? Orbán hozta a meglepetést 1. kép

 

     A Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén, a jövő héten döntenek az újabb rezsicsökkentés mértékéről – erősítette meg a korábbi információkat Orbán Viktor miniszterelnök a közrádiónak adott ma reggeli interjúban, ahol alapvetően a paksi bővítésről beszélt. A kormányfő szerint „jó kis rezsicsökkentés lesz ez is”. Hozzátette: a harmadik rezsicsökkentéssel az áram, a gáz és a távhő ára lesz alacsonyabb ismét.

     Utóbbi azért lehet meglepetés, mert – kormánykörökből származó értesüléseink szerint – korábban felmerült, hogy a távhő ezúttal kimaradhat a szórásból azért, mert a távhőszolgáltatás egy részét állami vagy önkormányzati cégek látják el, s ezek már a második csökkentési hullámot követően veszteségessé váltak. Orbán szavai másfelől azért is meglepetést jelenthetnek, mert Fónagy János, az NFM államtitkár azt mondta, a rezsicsökkentés 2014-ben az eddigi és esetlegesen más területeken is folytatódik, ahogy ezt Orbán Viktor miniszterelnök decemberi beszédében egyértelműen jelezte. Ezzel szemben most úgy tűnik, mégiscsak szűkebb területet érint a rezsicsökkentés 3.0, hiszen most nincs szó a pb-gáz, a kéményseprés és a szemétszállítás díjának szabályozási úton történő leszorításáról.

     Azt már korábban világossá tették, hogy a tűzifára és a szénre nem fog kiterjedni a rezsiharc – a KSH adatai azt mutatják, hogy tavaly a szilárd tüzelőanyagok ára a többi energiahordozóval ellentétben nőtt, éves szinten 4,4 százalékkal. Mindenesetre a miniszterelnök péntek reggel megerősítette azt az indiai látogatása alkalmával tett célkitűzést, hogy négy-öt év múlva egész Európában Magyarországon legyen a legolcsóbb az áram.

     Az eddigi rezsicsökkentésekkel azt sikerült elérni, hogy a magyar lakossági – vásárlóerő-paritáson mért – földgáz- és villamosenergiaárak európai összehasonlításban a középmezőny felé kezdtek csökkenni.

 

Panelben lakik? Orbán hozta a meglepetést 2. kép

 

 

Panelben lakik? Orbán hozta a meglepetést 3. kép

 

 

forrás: napi.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.