Önkéntes panellakók

     Sokat önkénteskednek a panellakók, de kevés jut színházra és mozira – derült ki egy kutatásából. 200 panellakót kérdeztek meg több témakörben.

 

Önkéntes panellakók

 

     Az emberek megismerése és a közösségek kialakítása volt a célja annak a kutatásnak, amelyet a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesülete végzett. A közelmúltban 200 embert kérdeztek meg. A többségnek kevés jut kulturális programokra, viszont sokan vállalnak önkéntes munkát.

     22 ezer ember lakik Kaposváron lakótelepen. Sokuknak szüleik és nagyszüleik is panelban él. A lakók véleményére volt kíváncsi a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesülete. 2014-ban nyertek egy pályázatot, amely keretében egy kérdőívet készítettek. 200 embert kérdeztek meg mivel töltik a szabadidejüket vagy tartoznak-e valamilyen közösséghez.

     – A lakótelepen élők 60 százaléka egyetlen közösségnek sem tagja, meglepő volt, hogy mindössze egyházi közösségnek 7 fő tagja. Járnak énekkarba és a nyugdíjasok körében népszerűek az egyesületek, sok nyugdíjas jár nyugdíjas klubba – mondta a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesületének elnöke, Friss Judit.

     A lakók többsége szívesen válaszolt a kérdésekre, melyből megtudhattuk, hogy 39 %-uk jár moziba, színházba, könyvtárba és egyéb rendezvényekre. A kutatásból az is kiderült: átlagosan havonta 90-150 ezer forintból él egy-egy család. Továbbá a megkérdezettek 40 százaléka vállal önkéntes munkát, akár bevásárol vagy takarít idős lakónál.

 

forrás: kapos.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.