Nincs víz, nincs vizsgálat

     Hódmezővásárhely – Furcsa helyzetet produkált az élet a vásárhelyi Oldalkosár, Kaszap utcai panelekben, ahol – mint megírtuk – évek óta több szövetkezeti házban is csöpögött a plafon. A 4 érintett közül kettőben jelenleg megállt a vizesedés, ezért az érintésvédelmi vizsgálat véghez vitelét nem tudják kivitelezni.

 

Nincs víz, nincs vizsgálat 1. kép

 

     Nem tudják elvégeztetni az érintésvédelmi vizsgálatot Vásárhelyen azokban az Oldalkosár, Kaszap utcai szövetkezeti házakban, ahol évek óta a plafon csöpögése keseríti meg a lakók, főként a zárószinten élők mindennapjait.

     Hetek óta ugyanis nem csöpög a plafon. Két házban pedig – ahogy megírtuk – nincs meg a többségi akarat ahhoz, hogy felújítsák a tetőt. Az ott élők nem szavazták meg a beruházást, így rendkívüli küldöttgyűlés határozott volna a felújításról, de csak akkor, ha bebizonyosodik: azonnali intézkedést igényel a kárelhárítás, mert a csöpögés életet, testi épséget, épületrészek, épületberendezések állékonyságát, biztonságát közvetlenül veszélyezteti.

     – „A meglévő szakértői vélemény kiegészítése során új érintésvédelmi vizsgálatot kell elvégeztetnünk akkor, amikor folyik a víz. A szakvélemény kiegészítésének elhatározása óta a csöpögés nem tapasztalható. Nem tehetünk addig semmit, amíg újra nem vizesedik a plafon, és nem tudjuk elvégeztetni a szükséges vizsgálatot” – mondta Csányi Rita, a Centrum Lakásszövetkezet elnöke. Az alapszabály szerint az 50 százalék plusz 1 szavazat hiányában csak akkor léphetnek, ha a szakértő kimondja: veszélyesek a lakóházak.

     A probléma összesen 4 Oldalkosár, Kaszap utcai szövetkezeti házban jelentkezett, közülük egyben szavazta meg a lakók többsége a tető felújítását. Egy másikban nem okoz még nagy problémát a víz, ezért ott a lakók döntése alapján elhalasztották a munkát. Ahol összejött a többségi akarat, ott jelenleg 2 technológiai megoldás is napirenden van, a legjobbat szeretnék kiviteleztetni. Ami biztos: le kell bontani a lapos tetőt a zárófödémig, és újat építeni. A perlitbeton megszívja magát, mint egy szivacs, a víz pedig utat keresve szivárog. Hogy a beruházás pontosan mennyibe kerül majd a lakóknak, az a kiválasztott technológiától függ – tette hozzá a szövetkezet elnöke. Csányi Rita azt mondta, a többségi akarattal bíró szövetkezeti házban augusztusban szeretnék kivitelezni a beruházást, ehhez azonban eső- és szélmentes napok kellenek.

 

forrás: delmagyar.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.