Miért nem hagy a szomszéd aludni?

     Itt élek immár második éve ebben a csodálatos budai panelházban. Életemet nagy mértékben megkeseríti az alattunk lakó úriember, aki éjjel-nappal bömbölteti a zenét és nem nagyon lehet neki szólni érte. Volt pár langyos próbálkozásom, de minden alkalommal el lettem küldve ékesszólással oda, ahová szerinte való vagyok. Sőt, arra is volt precedens, hogy a szóváltás után emberünk feljött, bekopogott és közölte, hogy én meg akkor ne rohangáljak éjszaka, mert zavarja. Ezt nem tudom, honnan vette, mert éjszaka általában aludni szoktam, de mindegy is. Aztán a szomszédok mondták, hogy nem nagyon kellene emberünkkel fájtolni, mert nem normális és nehogy bajom essen, csak nekem akarnak jót. Én persze nem hallgattam rájuk, le-lementem szólni, ha mondjuk hajnal 3-kor még üvöltött a zene, de nem sok értelme volt.

 

Miért nem hagy a szomszéd aludni? 1. kép

 

     Éppenséggel most is aludnék, de nem tudok, mert alattunk megint házibuli van, mélynyomóval persze, így nyilván kiveri az álmot a szememből. Ezért elgondolkodtam azon, milyen bosszúságokkal jár a panel-lét.

     1. Lakózaj.

A vékony falaknak köszönhetően a szomszédok minden tevékenységét hallom. Hallom, mikor veszekednek, mikor esznek és csörömpölnek a kanalak. Nem beszélve arról, mikor hangosan szeretkeznek és az egész ház azt hallgatja és együtt imádkozik, hogy a pasi menjen már el és legyen kuss végre. Az is áthallatszik, főleg éjszaka, ha valaki pisil. Mondjuk reggel nagyon vicces, mikor én a kávémat kortyolgatom, a szomszédság meg épp a nagydolgát végzi. Arra is volt már példa, hogy éjszaka arra keltem fel, hogy a már említett úriember kissé ittas állapotban hazaérkezett, csapkodta az ajtókat majd rókázott. Szóval minden tényleg áthallatszik és gondolom ez fordítva is igaz.

     2. Lifthasználat.

Sehogy se jó ez. Általában az történik, hogy az előttem érkező, bár látja, hogy sietek a lifthez befelé, mégsem vár meg. Mintha még sietne is és idegesen nyomkodná a záró gombot, hogy induljanak már. Nyilván Murphy, hogy ha megvárnak, akkor az vagy a büdös néni a hetedikről, vagy az az alkoholista ember, akiről senki sem tudja, hol lakik, de mindig itt liftezget. A másik dolog meg az, hogy baromi hangos. A szobám fala a lift felőli folyosóra “néz”, így konkrétan a fejemtől 2 méterre csapódik be a lift ajtó, és ezt olyan hajnal 4-kor nem nagyon értékelem. Ja, és a liftreklámok! Eddig Majka meg Gáspár Laci vigyorgott rám reggel 8-kor, most meg mindenféle politikus.

     3. Kukkoló szomszédok.

Nos. A panel olyan, mint egy nagy család, csak mindenki más, elkerített kis lakosztályban lakik. Mindenki tud mindent (ha nem, akkor megkérdezik), mindenki hall és lát mindent. A mi szembe szomszédunkban egy öreg házaspár lakik. Nénike napi egyszer lemegy a kisboltba meg a postaládához, oszt csá. A nap további részében feltételezem, a mi tevékenységünket felügyelik. Mikor anya először járt itt látogatóban, véletlenül, pont összefutottunk a szomszéd nénivel, mert véletlenül, pont akkor jött ki, mikor mi érkeztünk. Illedelmesen bemutattam anyukámat, erre azt mondja a néni: ‘Jaj, nagyon aranyosak, csendesek a lányok. A többieket nem nagyon látom, de ő (itt rám mutat) nagyon sokat járkál.’ Anyway, nem mindenki mondhatja el, hogy privát humán térfigyelője van.

     4. Bűz.

Alapjáraton az egész barakkot átjárja valami nagyon furcsa bűz. Tudod, az a panelszag, ami cigi, alkohol, testszag és hagyma keveréke, megküldve egy kis hetek óta nem takarított lépcsőház szaggal. Ez, kérem szépen, ez a szag mindenütt jelen van. A folyosón, a liftben, a lépcsőházban. A másik dolog a szellőző. Rájöttem, hogy a szellőző funkciója nem a levegőtisztítás, hanem az, hogy mindig tudjam, mit főz a szomszéd: rántott húst, pörköltet, tökfőzeléket. A napi menü illata általában a vécében jelenik meg legelőször (mivel ott van a szellőző).

     5. Nem megfelelő hőmérséklet.

Télen fűt, nyáron hűt. Azaz télen majd megfagyok, nyáron meg hőgutát kapok a saját szobámban. Rossz a szigetelés (vagy nincs is, ki tudja), vékonyak a falak, távhő van, ami szart se ér télen. Nyáron meg nincs egyszerűen levegő. Megáll. Nem jár. Nincs. És van az a pont, amikor a kis asztali ventilátorom is feladja.

     Ebből kifolyólag nem meglepő, ha minden vágyam egy csendes, árnyékos belső udvarra néző téglaépítésű lakás, egyedi gázfűtéssel és lehetőleg csendes szomszédokkal. Ja, lift se kell.

 

forrás: grafoterapia.cafeblog.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.