Jön a hideg, egyre több panelban fűtenek

     A következő napokban sem lesz melegebb, inkább hideg, a napi középhőmérséklet alig tizenkét fok körül alakul, így nem véletlen, hogy a távfűtött fehérvári épületeknek már több mint tíz százaléka kérte a fűtésindítást. Mint Szauter Ákos, a Széphő Zrt. hőszolgáltatási igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a közös képviselő vagy a fűtési megbízott kérheti írásban a fűtés indítását.

 

100 ezres pluszteher a panelban 1. kép

 

     A távfűtés elindítását 48 órás határidővel vállalja a Széphő, ugyanakkor Szauter Ákos elmondása szerint ennél jellemzően sokkal gyorsabban, akár már a megrendelés estéjén elindul a szolgáltatás. Mindenesetre jelenleg huszonnégy olyan épület van a megyeszékhelyen, ahol a radiátorokban keringő víz karbantartás vagy javítás miatt le van engedve. Ilyen esetekben a ház képviselőjének kell kérnie a rendszer feltöltését, csak ezután indulhat a fűtés!

     A távfűtés zavartalanságát egyébként nem befolyásolja, hogy immár több mint egy éve, 2012 szeptember 14. óta zajlik a többszáz milliós forintos tartozást felhalmozott fehérvári Fűtőerőmű Kft. felszámolása. (Mint többször megírtuk, 2004-ben, amikor külső befektető építette meg a gázmotorokat, került a cég irányítása a beruházást finanszírozó befektetők kezébe.) A felszámolási folyamat most egy fontos mérföldkőhöz érkezett, kiderült, mennyiért is lehet megvenni az erőmű vagyonelemeit. A fehérvári önkormányzat szeptember 19-én kapta kézhez a Fűtőerőmű Kft. vagyoni eszközeinek értékesítésére kiírt zártkörű pályázaton történő részvételre szóló meghívást.

     Három független értékbecslő mérte fel az erőmű értékét, a törvény szerint a felszámoló ezen összegek számtani közepénél, ami jelen esetben 2,75 milliárd forint, nem adhatja „olcsóbban” az erőművet. A felszámolóbiztos, Kissné Ágics Ilona korábban lapunknak kijelentette, csak Fehérvár önkormányzatát hívja meg a pályázatra, csak így látja biztosítottnak a közszolgáltatás zavartalanságát. Mindez azt jelenti, hogy a város ekkora összegért veheti meg a vagyont, azt a Fűtőerőművet, ami egyébként 2000-ben, hosszas pereskedés után egyszer már visszakerült a város tulajdonába. A pályázat beadására egyébként hatvan napja van az önkormányzatnak, a vételárat a szerződést követően 90 napon belül kell kifizetni.

     Az augusztusi fehérvári kormányülésen szó volt a Fűtőerőműről, akkor Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, óva intik a várost attól, hogy hitelt vegyen fel a visszavásárláshoz, amihez a kormány felajánlotta a segítségét. A kérdés tehát most az, mekkora összegű központi segítséget kap Fehérvár a vásárláshoz és hogy ehhez mekkora önrészt kell hozzátennie. A város közleménye szerint a pályázat benyújtásával kapcsolatos döntést és annak részleteit Székesfehérvár közgyűlése hozza meg a nagyon közeli jövőben.

     Az önkormányzat a Fűtőerőmű sorsának mielőbbi, mindenki számára megnyugtató rendezését kiemelt jelentőségű ügyként kezeli.

 

forrás: feol.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.