Jön a hideg, egyre több panelban fűtenek

     A következő napokban sem lesz melegebb, inkább hideg, a napi középhőmérséklet alig tizenkét fok körül alakul, így nem véletlen, hogy a távfűtött fehérvári épületeknek már több mint tíz százaléka kérte a fűtésindítást. Mint Szauter Ákos, a Széphő Zrt. hőszolgáltatási igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a közös képviselő vagy a fűtési megbízott kérheti írásban a fűtés indítását.

 

100 ezres pluszteher a panelban 1. kép

 

     A távfűtés elindítását 48 órás határidővel vállalja a Széphő, ugyanakkor Szauter Ákos elmondása szerint ennél jellemzően sokkal gyorsabban, akár már a megrendelés estéjén elindul a szolgáltatás. Mindenesetre jelenleg huszonnégy olyan épület van a megyeszékhelyen, ahol a radiátorokban keringő víz karbantartás vagy javítás miatt le van engedve. Ilyen esetekben a ház képviselőjének kell kérnie a rendszer feltöltését, csak ezután indulhat a fűtés!

     A távfűtés zavartalanságát egyébként nem befolyásolja, hogy immár több mint egy éve, 2012 szeptember 14. óta zajlik a többszáz milliós forintos tartozást felhalmozott fehérvári Fűtőerőmű Kft. felszámolása. (Mint többször megírtuk, 2004-ben, amikor külső befektető építette meg a gázmotorokat, került a cég irányítása a beruházást finanszírozó befektetők kezébe.) A felszámolási folyamat most egy fontos mérföldkőhöz érkezett, kiderült, mennyiért is lehet megvenni az erőmű vagyonelemeit. A fehérvári önkormányzat szeptember 19-én kapta kézhez a Fűtőerőmű Kft. vagyoni eszközeinek értékesítésére kiírt zártkörű pályázaton történő részvételre szóló meghívást.

     Három független értékbecslő mérte fel az erőmű értékét, a törvény szerint a felszámoló ezen összegek számtani közepénél, ami jelen esetben 2,75 milliárd forint, nem adhatja „olcsóbban” az erőművet. A felszámolóbiztos, Kissné Ágics Ilona korábban lapunknak kijelentette, csak Fehérvár önkormányzatát hívja meg a pályázatra, csak így látja biztosítottnak a közszolgáltatás zavartalanságát. Mindez azt jelenti, hogy a város ekkora összegért veheti meg a vagyont, azt a Fűtőerőművet, ami egyébként 2000-ben, hosszas pereskedés után egyszer már visszakerült a város tulajdonába. A pályázat beadására egyébként hatvan napja van az önkormányzatnak, a vételárat a szerződést követően 90 napon belül kell kifizetni.

     Az augusztusi fehérvári kormányülésen szó volt a Fűtőerőműről, akkor Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott, óva intik a várost attól, hogy hitelt vegyen fel a visszavásárláshoz, amihez a kormány felajánlotta a segítségét. A kérdés tehát most az, mekkora összegű központi segítséget kap Fehérvár a vásárláshoz és hogy ehhez mekkora önrészt kell hozzátennie. A város közleménye szerint a pályázat benyújtásával kapcsolatos döntést és annak részleteit Székesfehérvár közgyűlése hozza meg a nagyon közeli jövőben.

     Az önkormányzat a Fűtőerőmű sorsának mielőbbi, mindenki számára megnyugtató rendezését kiemelt jelentőségű ügyként kezeli.

 

forrás: feol.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.