Graffiti költözött a panelházba

     Messziről nézve érthetetlen, miért állnak sorban egy párizsi tízemeletes graffiti panelház előtt az emberek. A választ Mehdi Ben Cheikh, a szomszédos galéria vezetője adja meg.

 

Graffiti

 

     Az ő ötlete volt ugyanis az, hogy a lebontásra ítélt lakatlan épület falait kívül-belül grafiti-művészek alkotásai díszítsék. „Felnéztem erre az épületre, és láttam, hogy üresek állnak a lakások. Arra gondoltam, miért ne csináljunk bent valamit” – mesélte az ötletgazda, Mehdi Ben Cheikh.

     A La Tour Paris 13 című projekt, amely Párizs 13. kerületéről kapta a nevét, a világ eddigi legnagyobb street art-kollekciója. 16 országból több mint 80 művész jött el, hogy az épület minden négyzetméterét kihasználva valami egyedit alkosson. Btoy, Flip, Shoof, Stinkfish és a többiek – mindenki kapott egy-egy teljes falfelületet.

     „Lara Seixo Rodrigues portugál grafiti-művész azt mondja, náluk még mindig sok a tévhit azzal kapcsolatban, hogy mi a városi művészet, mi a street art, mi a grafiti. Ez a projekt új ajtókat nyithat” – tette hozzá.

     Akit érdekelnek a különleges művészi terek, igyekezzen. A rendhagyó kiállítás csupán egy hónapig várja az érdeklődőket. A házat ugyanis novemberben apránként lebontják.

 

forrás: kulturpart.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.