Éjjel tragédia történt volna paneltűz miatt

     Számos tanulsága van a keddi paneltűz miatt, amely hatalmas károkat és lelki traumát okozott az ott lakóknak. Mit tudunk tenni, ha ön- és közveszélyes lakó költözik a házba?

 

Éjjel tragédia történt volna paneltűz miatt

 

     A biztosítók emberei lakásról lakásra járják az Ifjúság körúti panelházat, ahol kedden délután az egyik lakó vélhetően felgyújtotta az otthonát. A kilencediktől lefelé hat emeleten át – a szétrobbant radiátorcső miatt – átáztak az egymás alatt lévő lakások. Hogy tudjunk viszonyítani: a tűzoltók nem egész egy köbméter vízzel oltottak, ehhez képest két és fél köbméternyi (radiátor)víz okozott károkat a hat emeleten

     A hatvanlakásos panelház több otthonában még tegnap sem volt villany és meleg víz. A lakók lelki sérelmei betöltik a folyosókat. „Vissza ne merjen jönni” – mondják egymás szavába vágva. A tizediken, vagyis egy emelettel a lakástűz fölött élő Soós Miklósné két napja a fiáék lakásában alszik. Az ablaka kitörött, lakásának megrepedt, kormos falait statikus is vizsgálta. „A tűzoltók azt mondták, ha otthon vagyok, nem tudok kimenekülni. Biztosan meghaltam volna.”

     Szomszédja, Kiss Zoltánné sokadszor mossa le az ajtaját, a rongy még mindig koromfekete. Az emlékek viszont, ahogy a tűzoltók menekítették ki a fojtogató füstben az idős asszonyt, még úgy élnek benne, hogy libabőrös tőle. A beszélgetésbe bekapcsolódó Kiss Lászlóné is arról beszél, hogy ha mindez éjjel történik, akkor a két szint sok lakása – köztük ő is – életveszélyben lett volna. A legrosszabb a leégett lakás közvetlen szomszédjának a helyébe képzelni magunkat, onnan ugyanis egy kilenc-tíz éves kislánnyal menekült ki az anya… A kisgyerek azt mondta, többé nem akar visszatérni az Ifjúság körúti lakásukba.

     Elterjedt a házban az is, hogy a pszichiátriára beszállított, 35 éves nőt már ki is engedték. „Ez nem igaz” – szögezte le kérdésünkre dr. Feller Gábor, a pszichiátria osztályvezető főorvosa. Az ismert beteget még minden bizonnyal jó ideig kezelni kell a kórházban. De mit tehettek volna a lakók, a hozzátartozók, a hatóságok az eset megelőzéséért? Le kell szögezni, hogy egyelőre a katasztrófavédelem és a rendőrség is vizsgálja a tűz keletkezésének okát, s azt, hogy ebben milyen szerepe lehetett a 35 éves nőnek. De tény, hogy néhány nappal azelőtt már gyújtogatáson kapták az illetőt. Báner Attila tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese azt mondja, a megelőzés egyetlen módja, ha a szomszédok figyelnek egymásra. Bejelentést lehet tenni a katasztrófavédelemnél is; ugyanakkor itt sem lehetett volna akarata ellenére kórházba szállíttatni a fiatal nőt, csak azért, mert idegenek szerint zavartan viselkedik.

 

forrás: kisalfold.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.