A legszebb kiskertet díjazták Tarjánban

     Meghatszorozódott Tarjánban a közösségi kiskertek programban résztvevők aránya ebben az évben. A környezetgazdálkodási cég „Virágos Szegedért” akciója mellett ugyanis a körzet képviselője, Kothencz János is programot indított, hogy még több szépen gondozott terület legyen a panelkörzetben.

 

A legszebb kiskerteket díjazták Tarjánban

 

     A lakosság bevonásával idén tavasszal indította útjára a „Közösségi Kiskertekért” elnevezésű projektet Kothencz János, Tarján és Felsőváros Fidesz-L.É.T.-es önkormányzati képviselője. A L.É.T. Egyesület Csongor téri irodájában tíz lakóközösség munkáját ismerték el egy-egy ajándékkosárral és virágutalvánnyal a Vitaricum Kft. és Acsay Lajos jóvoltából. „Nagyon jó közösségbe is kovácsolta a lépcsőházakban élőket ez az akció, ami különösen fontos mai, elszemélytelenedő világunkban. Elidősödő félben lévő kerületünkben nem könnyű igazi közösséget építeni, de azt tapasztalom, hogy az ilyen és ehhez hasonló programjaink elősegítik ezt” – fogalmazott Kothencz. Hozzátette, a L.É.T. Egyesület hét éve dolgozik a közösségépítés területén, és immár a harmadik nagy létszámú nyugdíjas klubjukat tudják elindítani Tarjánban, összességében mintegy kétszáz embert fognak össze programjaikkal, akcióikkal.

     A „Közösségi Kiskertekért” programban több tucatnyian vettek részt, például a Pentelei sorról, a Zöldfa, Gyík és Szamos utcákból, a Budapesti körútról egészen az Etelka sorig. Kothencz Jánostól megtudtuk, maguk a környékbeli lakosok járták végig a kerteket, és próbálták meghozni a legigazságosabb döntést, hogy kinek ítéljék oda a díjakat. Az önkormányzati képviselő kiemelte Kruzslicz Lászlóné odaadó munkáját, ő mintegy két évtizede dolgozik azon, hogy szebbé tegye környezetét, és több kertet is ápol egyedül. Az asszony portálunknak elmondta, nagyon megörült Kothencz kezdeményezésének, minden segítség elkél a közösségi kiskerteknél. Megtudtuk, saját költségén mozgásérzékelős lámpákat is felszereltetett a kerthez, mert bizony volt olyan eset, hogy a virágok felét kilopták a kertből. Úgy értékelte, hogy elhivatottság is kell ehhez, és saját pénzéből is rendszeresen költ a kertre, az elvirágzott vagy eltulajdonított palántákat mindig pótolni szokta. „Nagyon örülök, hogy látom, egyre többen gondoznak kertek, és arra buzdítok mindenkit, hogy csatlakozzon, mert sokkal szebbé, kellemesebbé tudjuk tenni a környezetünket” – fogalmazott Kruzslicz Lászlóné.

     A „Közösségi Kiskertekért” elnevezésű program keretében idén a legszebbnek a Pentelei sor 3. szám melletti kertet ítélték, amit hárman gondoznak, Monoszi Józsefné, Balázs Ferencné és Gajdács Ferencné. Megtudtuk, a házban lakó főorvos alakított ki először kertet az épület mellett, ezt a munkát vette át a három asszony. Három egymástól független kertről van szó egyébként, az egyikben például fűszernövényeket is termesztenek. Elmondták, minden nap akad tennivalójuk, van mikor locsolni kell, máskor az elnyílt palántákat cserélik, és szakkönyvekből képzik is magukat, arra is törekszenek ugyanis, hogy évről évre egyre szebb legyen a kertjük.

      Tarjánban jövőre is folytatják a virágosítási programot, a körzet képviselője, Kothencz János reméli, hogy még több lakóközösség fog csatlakozni felhívásukhoz.

 

forrás: szegedma.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.