Bulit kapott ajándékba a 86 éves Rózsika néni

     Születésnapi meglepetésbulit rendeztek egy panelház lakói egy ott élő magányos, idős hölgynek. Rózsika néninek emberemlékezet óta nem volt tortája – most kettőt is kapott.

 

Bulit kapott ajándékba a 86 éves Rózsika néni. Fotó: Frank Yvette

 

     Árnyékolóponyva, zene, virág és torta – a Vedres utca egyik panelháza előtt már vasárnap kora délután látni lehetett, hogy valamilyen buli készülődik. A 86 éves Hegyeshalmi Györgyné Rózsika néni is érdeklődve figyelte a készülődést, még kérdezte is, mi lesz a kedvenc padjánál délután. Valószínűleg nem számított arra a válaszra, amit kapott: az ő születésnapi bulija.

     A lakók már napok óta szervezkedtek az idős asszony háta mögött. – Mindig egyedül van, sokszor rosszkedvű, ezért már jó ideje gondolkodtunk azon, mivel vidítsuk fel. Tudtuk, hogy ma van a születésnapja, ezért úgy gondoltuk, tartunk neki egy összejövetelt. Itt a házban sokan szeretik, esténként többen össze szoktunk ülni itt a padokon. Kézenfekvő volt, hogy itt köszöntsük föl – mesélte a születésnapi buli ötletgazdája, Kovácsné Rózsa.

     – Úgy dédelgetjük, mint egy kisbabát. Nehezen enged közel magához embereket, de mi már jól ismerjük, egy házban lakunk 42 éve – tette hozzá Jáksóné Rózsa. Nem csak az idősebbek kedvelik Rózsika nénit: a társaságban volt olyan férfi is, akit még kisbabakorában babakocsiban tologatott.

     – Hát én mindjárt elájulok! Ennyien tudják, hogy ilyen öreg vagyok? – kérdezte Rózsika néni, amikor az ünneplő lakók megjelentek virágokkal, üdítőkkel és házi készítésű süteményekkel. Amikor pedig a hangszóróból felcsendült a zene, és a lakók énekelni kezdték neki a Boldog születésnapot, sírva is fakadt.

     – A gyárban, ahol dolgoztam, rákényszerítettek, hogy megünnepeljük a születésnapomat, de már akkor sem szerettem, azóta pedig nem is foglalkozom ezzel a nappal – ismerte el az idős asszony, akinek saját bevallása szerint tortája sosem volt. Most kettőt is kapott.

     A bulinak egyébként néhány napja már híre ment a Facebookon, ennek köszönhetően egy házaspár ismeretlenül ajándékot is hozott Rózsika néninek: tartós élelmiszerekkel látták el az idős asszonyt. Pedig a lakóközösség csupán azt szerette volna elérni, hogy mások is lássák a jó példát. Hogy vannak még házak, ahol nem hagyják magukra az öregeket, elesetteket.

 

forrás: delmagyar.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.