A Panel Érdekképviseleti Egyesület nyílt levele Orbán Viktorhoz

Budapest, 2012. augusztus 7., kedd

Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Szervezetünk, a Panel Érdekképviseleti Egyesület 15700 pályázó panel lakótelepi lakástulajdonos képviseletében eljárva kéri Önt, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kezelt USZT ZBR Panel Alprogram támogatási döntésére 2010 óta várakozó társasházi és lakásszövetkezeti tulajdonosi közösségek pályázatát a lehető legrövidebb időn belül támogatási döntésben részesíteni szíveskedjen!

A panel program 2001. évi fennállása óta példa nélküli, hogy a lakóközösségek által kiemelkedő szervezési tevékenységgel és jelentős költségráfordítással elkészített pályázatok elbírálása a 90 napos döntési határidőt több mint két évvel meghaladva sem részesültek támogatási döntésben – annak ellenére, hogy a program utófinanszírozott jellege miatt költségvetési kiadást csak az adott beruházás elkészültét követően generál, ugyanakkor költségvetési bevételt és munkahelyteremtést szinte azonnal, valamint a program költségvetést érintő mérlege egyensúlyban van.

A támogatási döntés elhúzódása érthetetlen annak tükrében is, hogy a panel programot fennállása óta minden politikai erő támogatta köztük a 2001-ben a programot létrehozó FIDESZ is, amely Bencsik János volt NFM államtitkár több prominens vezetővel már a 2010-es választást megelőzően komoly erőfeszítéseket tett a rehabilitációs folyamatok felgyorsítása ügyében, továbbá a panel program támogatása mind a kampányban mind előtte hangsúlyosan támogatott volt a FIDESZ kommunikációjában.

Ennek ellenére jelenleg a hazánk lakosságának negyedét érintő panel program tárgyában nemhogy új pályázati konstrukció nincs, hanem a pályázati kiírással ellentétesen a támogatási döntések sem születtek meg, így egy jelentősebb városnyi tulajdonosi közösség vár több mint két éve olyan támogatási döntésre, amely az államnak gyakorlatilag csak eredményt hoz.

A tulajdonosi közösségeknek ugyanakkor nem mindegy, hogy hány fűtési szezont kell még átvészelniük a kifizethetetlen számlákkal.

Ezért kérjük Tisztelt Miniszterelnök urat, hogy a panel lakótelepek rehabilitációs folyamatainak teljes erodálása és a tulajdonosok ellehetetlenülése előtt a támogatási döntés biztosítása érdekében intézkedni szíveskedjen!

2012. augusztus 1.

Tisztelettel: Panel Érdekképviseleti Egyesület elnöksége

forrás: os.mti.hu/hirek
 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
76 vélemény alapján
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.