Folytatódik a korszerűsítés

     A napokban újabb felújított panelépületeket adtak át Győrben. A társasházak energiatakarékos felújítása hamarosan egy tízmilliárd forintos keretösszegű pályázattal folytatódik.

 

Folytatódik a társasházak korszerűsítése

 

     Mintegy 280 lakás felújítása készült el a közelmúltban Marcalváros II-n. Az átadáson Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, a Kovács Margit utca 1-3. és a Mécs László utca 10-18. számú épületek olyan komplex fejlesztésen estek át, amelynek keretében megtörtént a nyílászárók cseréje, megvalósult a homlokzati szigetelés, és a fűtést is korszerűsítették. Hozzátette, Győr élenjáró a panelfelújítások terén, és a jövőben is szeretne a lakosság partnere lenni a pályázatok során, hiszen a fejlesztés révén nem csak jelentős energia-megtakarítás érhető el, de a lakókörnyezet is esztétikusabbá válik, és nő a lakások értéke is.

     Rózsavölgyi László a terület önkormányzati képviselője a lakók nevében mondott köszönetet az összesen közel hatszáz millió forintos beruházásért. Számos család életkörülménye vált jobbá a fejlesztéssel, hiszen a Kovács Margit utcai épületben 110 lakás újult meg mintegy 246 millió forintból, a Mécs László úti épületben pedig 170 lakás vált korszerűbbé közel 347 millió forintból.

     Simon Róbert Balázs a terület országgyűlési képviselője kiemelte, a győri lakosság közel egyharmada él lakótelepen, ezért is fontos, hogy városunk 22 ezer győri panellakásának közel hatvan százalékában valósult már meg az energetikai felújítás valamelyik eleme. Ez a szám a lakók, az önkormányzat és az állam összefogásának eredménye. Hozzátette, a beavatkozás akkor a leghatékonyabb, ha a nyílászárók cseréje, a külső hőszigetelés és a fűtéskorszerűsítés is megtörténik, ahogy ez a mostani beruházásnál is egyszerre valósult meg. A komplex felújítással egy 63 négyzetméteres lakás esetében havi 5-8000 forintos megtakarítás is elerhető. A képviselő utalt arra, hogy az Otthon Melege Program keretében hamarosan újabb pályázati lehetőség nyílik meg, amely már nem csak a panelépületeket, de az egyéb társasházakat is érinti, s a korábbi elemek mellett a megújuló energiát is beemeli.

     A március 9-én induló programmal kapcsolatban lapunknak Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kifejtette, a kormányzat tízmilliárd forintos keretet biztosít a több mint négy, de maximum 60 lakással rendelkező, 1946 és 2007 között épült távfűtéssel, házközponti fűtéssel, illetve egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei számára. Hozzátette, a lakóközösségek képviselőit hamarosan Borkai Zsolt polgármesterrel közösen fogják tájékoztatni a pályázat részleteiről és az azzal kapcsolatos lehetőségekről. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a korábban meghirdetett, Győrben 1300 panellakást érintő felújítási program nagyon jól halad, nagyjából 120 olyan lakás van hátra, ahol a műszaki átadás még nem történt meg.

 

forrás: gyorplusz.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
76 vélemény alapján
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.