Több mint egyhavi rezsit lehet spórolni

     10 százalékkal csökkentek az áram-, a gáz- és a távhőárak január 1-jétől, ez már a januári távhőszámlán látszani fog. Az áram- és a gázszolgáltatók nem nyilatkoznak a részletekről.

 

Több mint egyhavi rezsit lehet spórolni

 

Gyorsan kiszámolták…

     Nagyon számítanak a szegedi háziasszonyok a 10 százalékos rezsicsökkenésre. Tegnap a gázszolgáltató Szent István téri ügyfélszolgálata előtt várakozva azt latolgatták, mennyit spórolnak. Tancsik Tibornénak egy télen akár 20 ezer forinttal több marad a zsebében a villany- és a gázszámla befizetése után. A sorban állók ajánlották neki, hogy a családi házuk nagy rezsije miatt álljon át inkább az átalányfizetésre, úgy a megmaradó költségét is szétterítheti az évben. Takács Szilveszterné minden fizetnivalót könyvel, az újévi gázóraállást egyeztette, hogy a szolgáltató ne becsült adatokkal számlázzon.

     Gyorsan kiszámolták: egy tarjáni 48 négyzetméteres téglalakás havi 10 ezres gáz- és nyolcezres villanyszámlája együtt 1800 forinttal mérséklődik. Az újrókusi 72 négyzetméteres panel gazdája, aki eddig a villanyért 10 ezret, a távhőért 18 ezret, a gázért 7 ezret adott ki havonta, 3500-at takarít meg, ami évente jóval több lesz, mint egyhavi rezsije.
 

Van akit kompenzálnak, van, aki nem nyilatkozik…

     Arról, hogy a rezsicsökkenés mikortól, melyik számlaelemeknél lesz érzékelhető, illetve hogy ez mekkora megterhelést jelent a társaságoknak, sem a GDF SUEZ, sem az EDF DÉMÁSZ nem kívánt nyilatkozni. Némi bogarászás után azonban mind a gáz-, mind pedig az áramszolgáltató honlapján összehasonlíthatók a tavalyi és az új tarifák. Összességében leszűrhetjük: mindkét társaságnál érvényesül a lakossági ügyfeleknek adott 10 százalékos árcsökkentés az alapdíjakban és a fogyasztási tarifáknál. A kisvállalkozásoknak adott áramtarifák alapdíjai is hasonló mértékben csökkentek, az általános felhasználásra adott fogyasztói tarifák viszont 1-2 százalékkal emelkedtek. A kiscégeknek nyújtott gáz alap- és fogyasztási díja nem változott.

     A Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója egyértelműen válaszolt: Básthy Gábortól megtudtuk, az alapdíj és a fogyasztás tarifája is mérséklődik 10 százalékkal. A kedvezményt a lakosság már a januári számlánál látni fogja, hiszen 11 hónapig előleget fizet, és a cég a fűtési szezon után számol el a jövőben is. A közületek tarifái nem változnak. A Szehőnek nem jelent bevételkiesést a lakossági rezsicsökkenés, ugyanis januártól ugyanennyivel nő a lakossági távhőfelhasználás központi támogatása.
 

Rezsikommandó

     – „Minden ellenzéki rémhírrel ellentétben igenis érvényesülni fog a háztartásoknál a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villany- és távhőárcsökkentés” – hangsúlyozta Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető tegnapi sajtótájékoztatóján. A párt parlamenti munkacsoportot alakított Németh Szilárd csepeli polgármester, országgyűlési képviselő vezetésével, amely bármilyen jogszabály-módosítást kezdeményezhet, ha úgy ítéli meg, hogy a szolgáltatók „trükköznek” az árcsökkentés ügyében. Azt a tegnap felröppent sajtóhírt, miszerint tavasszal egy második, később pedig egy harmadik rezsicsökkentés is várható, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem kommentálta.

forrás: delmagyar.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.