Nincs víz, nincs vizsgálat

     Hódmezővásárhely – Furcsa helyzetet produkált az élet a vásárhelyi Oldalkosár, Kaszap utcai panelekben, ahol – mint megírtuk – évek óta több szövetkezeti házban is csöpögött a plafon. A 4 érintett közül kettőben jelenleg megállt a vizesedés, ezért az érintésvédelmi vizsgálat véghez vitelét nem tudják kivitelezni.

 

Nincs víz, nincs vizsgálat 1. kép

 

     Nem tudják elvégeztetni az érintésvédelmi vizsgálatot Vásárhelyen azokban az Oldalkosár, Kaszap utcai szövetkezeti házakban, ahol évek óta a plafon csöpögése keseríti meg a lakók, főként a zárószinten élők mindennapjait.

     Hetek óta ugyanis nem csöpög a plafon. Két házban pedig – ahogy megírtuk – nincs meg a többségi akarat ahhoz, hogy felújítsák a tetőt. Az ott élők nem szavazták meg a beruházást, így rendkívüli küldöttgyűlés határozott volna a felújításról, de csak akkor, ha bebizonyosodik: azonnali intézkedést igényel a kárelhárítás, mert a csöpögés életet, testi épséget, épületrészek, épületberendezések állékonyságát, biztonságát közvetlenül veszélyezteti.

     – „A meglévő szakértői vélemény kiegészítése során új érintésvédelmi vizsgálatot kell elvégeztetnünk akkor, amikor folyik a víz. A szakvélemény kiegészítésének elhatározása óta a csöpögés nem tapasztalható. Nem tehetünk addig semmit, amíg újra nem vizesedik a plafon, és nem tudjuk elvégeztetni a szükséges vizsgálatot” – mondta Csányi Rita, a Centrum Lakásszövetkezet elnöke. Az alapszabály szerint az 50 százalék plusz 1 szavazat hiányában csak akkor léphetnek, ha a szakértő kimondja: veszélyesek a lakóházak.

     A probléma összesen 4 Oldalkosár, Kaszap utcai szövetkezeti házban jelentkezett, közülük egyben szavazta meg a lakók többsége a tető felújítását. Egy másikban nem okoz még nagy problémát a víz, ezért ott a lakók döntése alapján elhalasztották a munkát. Ahol összejött a többségi akarat, ott jelenleg 2 technológiai megoldás is napirenden van, a legjobbat szeretnék kiviteleztetni. Ami biztos: le kell bontani a lapos tetőt a zárófödémig, és újat építeni. A perlitbeton megszívja magát, mint egy szivacs, a víz pedig utat keresve szivárog. Hogy a beruházás pontosan mennyibe kerül majd a lakóknak, az a kiválasztott technológiától függ – tette hozzá a szövetkezet elnöke. Csányi Rita azt mondta, a többségi akarattal bíró szövetkezeti házban augusztusban szeretnék kivitelezni a beruházást, ehhez azonban eső- és szélmentes napok kellenek.

 

forrás: delmagyar.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.