Jobban bírják, mint várták – 50évesek az első panelek

     „50évesek az első panelek, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a panelházak leromlási folyamata a vártnál lassúbb” – jelentette ki az M1 Ma reggel című műsorában Balázs L. György, a Műegyetem egyetemi tanára.

 

Jobban bírják, mint várták - 50évesek az első panelek

 

     „A panelházak tervezése során, mint minden más szerkezet tervezésekor fel kell venni egy tervezési élettartamot” – folyatta a szakember. „Úgynevezett magasépítési szerkezetek, házak, lakóházak tervezése során ez az időtartam általában 50 év, más szerkezetek, mint például hidak esetében ez az időszak ennél hosszabb” – magyarázta. „Az ötvenéves tervezési időtartam azt jelenti, ezen időszakon belül „elvárható a szerkezettől”, hogy ne legyen szükség jelentős szerkezeti felújításra” – ismertette.

     A szakember szavai szerint a tapasztalat azt mutatja, hogy a panelházak leromlási folyamata a vártnál lassúbb. Példaként említette, hogy a repedések megjelenése, a szilárdságcsökkenés, a korrózió az eredeti várakozásokhoz képest lassabb folyamatként jelentkezik.

     „A beton tartós anyag, ha jól készítjük el” – jelentette ki az egyetemi tanár, hozzátéve: „a panelházak példája is mutatja: annak ellenére, hogy nem extra szilárdságú anyagokat építettek be rövid idő alatt nagy mennyiségben, lehetséges volt megfelelő tartósságot elérni.

 

forrás: hirado.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.