panel villanyszerelés logo

Graffiti költözött a panelházba

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel bulvár

     Messziről nézve érthetetlen, miért állnak sorban egy párizsi tízemeletes graffiti panelház előtt az emberek. A választ Mehdi Ben Cheikh, a szomszédos galéria vezetője adja meg.

 

Graffiti

 

     Az ő ötlete volt ugyanis az, hogy a lebontásra ítélt lakatlan épület falait kívül-belül grafiti-művészek alkotásai díszítsék. „Felnéztem erre az épületre, és láttam, hogy üresek állnak a lakások. Arra gondoltam, miért ne csináljunk bent valamit” – mesélte az ötletgazda, Mehdi Ben Cheikh.

     A La Tour Paris 13 című projekt, amely Párizs 13. kerületéről kapta a nevét, a világ eddigi legnagyobb street art-kollekciója. 16 országból több mint 80 művész jött el, hogy az épület minden négyzetméterét kihasználva valami egyedit alkosson. Btoy, Flip, Shoof, Stinkfish és a többiek – mindenki kapott egy-egy teljes falfelületet.

     „Lara Seixo Rodrigues portugál grafiti-művész azt mondja, náluk még mindig sok a tévhit azzal kapcsolatban, hogy mi a városi művészet, mi a street art, mi a grafiti. Ez a projekt új ajtókat nyithat” – tette hozzá.

     Akit érdekelnek a különleges művészi terek, igyekezzen. A rendhagyó kiállítás csupán egy hónapig várja az érdeklődőket. A házat ugyanis novemberben apránként lebontják.

 

forrás: kulturpart.hu