A legszebb kiskertet díjazták Tarjánban

     Meghatszorozódott Tarjánban a közösségi kiskertek programban résztvevők aránya ebben az évben. A környezetgazdálkodási cég „Virágos Szegedért” akciója mellett ugyanis a körzet képviselője, Kothencz János is programot indított, hogy még több szépen gondozott terület legyen a panelkörzetben.

 

A legszebb kiskerteket díjazták Tarjánban

 

     A lakosság bevonásával idén tavasszal indította útjára a „Közösségi Kiskertekért” elnevezésű projektet Kothencz János, Tarján és Felsőváros Fidesz-L.É.T.-es önkormányzati képviselője. A L.É.T. Egyesület Csongor téri irodájában tíz lakóközösség munkáját ismerték el egy-egy ajándékkosárral és virágutalvánnyal a Vitaricum Kft. és Acsay Lajos jóvoltából. „Nagyon jó közösségbe is kovácsolta a lépcsőházakban élőket ez az akció, ami különösen fontos mai, elszemélytelenedő világunkban. Elidősödő félben lévő kerületünkben nem könnyű igazi közösséget építeni, de azt tapasztalom, hogy az ilyen és ehhez hasonló programjaink elősegítik ezt” – fogalmazott Kothencz. Hozzátette, a L.É.T. Egyesület hét éve dolgozik a közösségépítés területén, és immár a harmadik nagy létszámú nyugdíjas klubjukat tudják elindítani Tarjánban, összességében mintegy kétszáz embert fognak össze programjaikkal, akcióikkal.

     A „Közösségi Kiskertekért” programban több tucatnyian vettek részt, például a Pentelei sorról, a Zöldfa, Gyík és Szamos utcákból, a Budapesti körútról egészen az Etelka sorig. Kothencz Jánostól megtudtuk, maguk a környékbeli lakosok járták végig a kerteket, és próbálták meghozni a legigazságosabb döntést, hogy kinek ítéljék oda a díjakat. Az önkormányzati képviselő kiemelte Kruzslicz Lászlóné odaadó munkáját, ő mintegy két évtizede dolgozik azon, hogy szebbé tegye környezetét, és több kertet is ápol egyedül. Az asszony portálunknak elmondta, nagyon megörült Kothencz kezdeményezésének, minden segítség elkél a közösségi kiskerteknél. Megtudtuk, saját költségén mozgásérzékelős lámpákat is felszereltetett a kerthez, mert bizony volt olyan eset, hogy a virágok felét kilopták a kertből. Úgy értékelte, hogy elhivatottság is kell ehhez, és saját pénzéből is rendszeresen költ a kertre, az elvirágzott vagy eltulajdonított palántákat mindig pótolni szokta. „Nagyon örülök, hogy látom, egyre többen gondoznak kertek, és arra buzdítok mindenkit, hogy csatlakozzon, mert sokkal szebbé, kellemesebbé tudjuk tenni a környezetünket” – fogalmazott Kruzslicz Lászlóné.

     A „Közösségi Kiskertekért” elnevezésű program keretében idén a legszebbnek a Pentelei sor 3. szám melletti kertet ítélték, amit hárman gondoznak, Monoszi Józsefné, Balázs Ferencné és Gajdács Ferencné. Megtudtuk, a házban lakó főorvos alakított ki először kertet az épület mellett, ezt a munkát vette át a három asszony. Három egymástól független kertről van szó egyébként, az egyikben például fűszernövényeket is termesztenek. Elmondták, minden nap akad tennivalójuk, van mikor locsolni kell, máskor az elnyílt palántákat cserélik, és szakkönyvekből képzik is magukat, arra is törekszenek ugyanis, hogy évről évre egyre szebb legyen a kertjük.

      Tarjánban jövőre is folytatják a virágosítási programot, a körzet képviselője, Kothencz János reméli, hogy még több lakóközösség fog csatlakozni felhívásukhoz.

 

forrás: szegedma.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.