panel villanyszerelés logo

Rossz hírt kaptak a panelben lakók a Fidesztől

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel bulvár

     Rossz hírt kaptak a panelben lakók: Döntés születhet a Fidesz– KDNP pénteki, évadnyitó balatonszárzói frakcióülésén arról, hogy áprilisban a lakossági gáz árának mérséklésével folytatódik a rezsicsökkentés, írja az mno.hu. A lap Rogán Antallal készített interjújából kiderül, hogy a gáz árát várhatóan még a választásokig, aztán a villanyt és a távhőt csökkentik.

 

Rossz hírt kaptak a panelben lakók a Fidesztől 1. kép

 

     Rogán Antal a Magyar Nemzetnek arról beszélt, szűkíteni kell a bankok mozgásterét a kamatok alakításában. A fideszes politikus arra számít, hogy új szereplők jelennek meg a piacon, és lesznek olyan felvásárlások, amelyek a hazai bankok pozícióit erősítik. „Örülnék például annak, ha a Takarékbank erős szereplőként feltűnne a bankpiacon” – mondta Rogán, aki szerint az új szereplőkre a valódi verseny miatt van szükség.

     Rogán szerint nem állami szerepvállalásra, hanem állami szabályozásra van szükség. Ilyen például az új takaréktörvény, a Takarékbank megerősítése, de szerint szükség van bankszanálási törvényre is. A paksi bővítéssel kapcsolatban kijelentette, hogy az erőmű megújítása elemi érdeke az országnak és ezt még azok is tudják, akik most támadják a szerződést.

     A devizahitelesek ügyével kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy ha a Kúria jogegységi döntése megszületik márciusig, akkor a Fidesz-KDNP rendkívüli parlamenti ülés összehívását fogja kezdeményezni. Ha azonban nem lesz meg a döntés addig, akkor nem várható, hogy az Országgyűlés elé kerüljön ez a kérdés tavasszal.

     A választásokkal kapcsolatban a fideszes politikus arra számít, hogy erős és személyeskedő támadások érik majd a Fidesz politikusait. A frakcióvezető szerint a baloldal nem kínál új alternatívát az országnak Gyurcsány Ferenc pedig újra miniszterelnök akar lenni.

 

forrás: napi.hu