panel villanyszerelés logo

Paneltuning vésés nélkül

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel bulvár

     Úgy tűnik, az évekkel ezelőtt oly divatos wenge+kiwizöld paneltuning párosítás a lakberendezésben még most is sok ember ízléséhez közel áll. Persze a trendek már egészen más irányba mutatnak, de ahogy a mediterrán stílus is jó ideje befészkelte magát sok ember otthonába, úgy ez a modern otthonokban még sokáig kedvelt lesz.

 

Paneltuning vésés nélkül 1. kép

 

     A Térnyerőkben bemutatott “panelnappaliban” is ebbe az irányba mentünk el, mert a tulajdonosok ragaszkodtak a barna-bézs kombóhoz, és örömmel vették a javasolt élénk zöld színfoltokat, amitől a szoba majd modern és friss lesz. Andi és Sanyi már jó ideje szerették volna átalakítani a nappalit, mert a korábbi, saját maguk által tapétázott falról néhol cafatokban lógott a tapéta (mert hát ugye, ahol kisgyerek van, ott előbb-utóbb elindul a falkapirgálás), és a régi ülőgarnitúra is meglehetősen rossz állapotban volt: a kopott részek miatt le voltak takarva.

     Ezen felül még rengeteg helyet is foglalt az étkező mellett, ami szintén a szobában kapott helyet. A régi narancs és sárga színátmenetes függönyök voltak az elsők, amiktől meg akartam szabadulni, pedig Andi elárulta, hogy anno sokat költött rá. A másik, amitől most is borsózik a hátam – és előre is elnézést, akiknél ez van a falon – az a fűrészporos tapéta. Na, ez tényleg ódivatú, és szerintem még fénykorában sem volt ízlésesnek mondható. Úgyhogy, ezt végérvényesen megszüntettük, és egy finoman textúrált bézs tapétát tettünk fel. Az étkező és a tv komód mögé 4 sor csíkos tapéta került, amit egyébként sok helyen lehet kapni, mi végül az Obiban vettük meg.

     Andi kérésére az egyik falra a srácok fotói kerültek. Az eredeti fotókat photoshopban feljavítottam, átszíneztem, majd vászonra lettek kinyomtatva. Ezt a Képek méretre oldalon pikk-pakk meg lehet rendelni, ahol természetesen a vászon vak rámára való feszítését is elkészítik. A képek mellé polisztirol habból vágattuk ki a BOYS feliratot, amit akrilfestékkel befestettünk és a falra ragasztottunk. A fotók és a felirat ötlete nem saját, a Kedvenc Otthon blogon láttam, és annyira megtetszett, hogy mindenképpen meg szerettem volna csinálni a műsorban, úgyhogy ezúton is köszönöm az ötletet Noéminek, mert nagy sikere volt! A három elemes ülőgarnitúrát egyetlen, nagy méretű sarokkanapéra cseréltük, amúgy ez vitte el a költségek legnagyobb részét.

     Andi egyik fő problémája volt, hogy az étkezőben nem volt elektromos kiállás, és így világítás sem. A falvésést elvetettük, hiszen akkor a plafont is javítani kell, ami után az egészet át kell festeni, és erre már nem lett volna időnk. Úgyhogy bevetettem a már jól bevált Tilka színes kábelt, amiből zöldet választottunk, ami az asztal alatti konnektorból indul, a tapéta csíkja mentén, a polc mögött elvezetve egészen a plafonig fut, ahonnan egy kampón keresztül lóg az asztal fölé a végére erősített lámpabúra. A vezetéket kapcsolóval rendeltük meg, ami éppen a polc alatt van, tehát kényelmesen elérhető. A lámpabúra mára már lerágott csont: fonal, háztartási keményítő, strandlabda, krém, trutyi, száradás, és kész is! Tele van ezzel az internet, bár én nem vágtam ki teljesen a lyukat a tetején, hanem mint egy kis ajtó, úgy tud kinyílni, és így szépen egyben megvan az egész gömb. Plusz annyival toldottam még meg a dolgot, hogy a végén a bézs fonalgömböt arany színnel befújtam. A párnák, szőnyeg és egyéb apró kiegészítők az F&F Home-ból vannak, de néhány saját kiegészítő is készült. Ilyen a maradék tapétával bevont cipősdoboz, vagy a székekre varrt zöld ülés védő huzatok, amiket Andival varrtunk meg. Mert hát szép a hófehér IKEA huzat, de az ülőfelület két hét után óhatatlanul elkoszolódik. Kavicsokat spryfestékkel lefújva és üveg vázába téve, kiváló hangulatvilágítás lett egy mécsessel a közepén.

 

forrás: stylemagazin.hu