Nem tetszik a panel? Építs rá villát!

     Megunta a toronyházi lakás hangulatát egy pekingi férfi, ezért saját villát épített egy 26 emeletes panel tetejére, amelyet saját házikóval koronázott meg. 15 napja van a bontásra.

 

Nem tetszik a panel? Építs rá villát! 1. kép

 

     A pekingi férfi hagyományos kínai orvoslásból él, méghozzá helyi szinten egészen jól. Saját villája is van, igaz egy 26 emeletes toronyház tetején. A hatóságok csak most vették észre a sajátos kis ingatlant, pedig már hat éve épül. A tulajdonos azonnal megkapta az ultimátumot: igazolja, hogy szabályos az építmény, vagy 15 napon belül bontsa le – írja a brit Guardian.

     A ház persze nem igazi ház, inkább egy rakás szikla, amelyben szobákat alakított ki a tuladjonos, nagyjából 100 négyzetméteren. Az alatta lakó tucatnyi család viszont hiába tiltakozott az építmény ellen, eddig valamiért senkit sem érdekelt, hogy az építmény veszélyesen megterhelte a toronyépület tartószerkezetét, és súlyával tönkre tette többek között a vízvezeték-hálózatot. Pedig a tulaj nem egy félénk, visszahúzódó polgár, a lakók életét üvöltő zenével kísért bulikkal színesítette az elmúlt években.

     Az épület amúgy a helyiek szerint az elmúlt hat év éjszakáin épült meg. És állítólag nem is egy, hanem két szinten várja a tulajdonos a vendégeit. A helyi sajtó próbálta ugyan szóra bírni a férfit, ám ő szűkszavúan annyit mondott: elfogadja a hatóságok határozatát, de azt túlzásnak tartja, hogy az építményét villának nevezzék, az inkább csak egy díszes kert.

     A hatóságok azután lendültek akcióban, hogy a kínai sajtó fényképeket közölt az ingatlanról „az ország legelképesztőbb illegális épülete” címmel. Az engedély nélküli lakásépítés azonban nem csak ilyen látványos formában folyik az országban. Igaz, hogy egy vidéki város bevásárlóközpontjának tetején nemrég 25 kis házikót találtak, de a magántulajdon iránti vágyról árulkodik, hogy több millió lakás épült mindenféle papír és engedély nélkül országszerte. Kínában ugyanis a föld csak állami tulajdon lehet. Magánemberek ugyan bérelhetik a telket a házuk számára, azonban az eddigi 70 éves bérleti időket éppen most rövidítette le a kínai kormányzat 40 évre. Annyi időre meg ki akar házat építeni?

 

forrás: kurir.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
78 vélemény alapján
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.