Nem tetszik a panel? Építs rá villát!

     Megunta a toronyházi lakás hangulatát egy pekingi férfi, ezért saját villát épített egy 26 emeletes panel tetejére, amelyet saját házikóval koronázott meg. 15 napja van a bontásra.

 

Nem tetszik a panel? Építs rá villát! 1. kép

 

     A pekingi férfi hagyományos kínai orvoslásból él, méghozzá helyi szinten egészen jól. Saját villája is van, igaz egy 26 emeletes toronyház tetején. A hatóságok csak most vették észre a sajátos kis ingatlant, pedig már hat éve épül. A tulajdonos azonnal megkapta az ultimátumot: igazolja, hogy szabályos az építmény, vagy 15 napon belül bontsa le – írja a brit Guardian.

     A ház persze nem igazi ház, inkább egy rakás szikla, amelyben szobákat alakított ki a tuladjonos, nagyjából 100 négyzetméteren. Az alatta lakó tucatnyi család viszont hiába tiltakozott az építmény ellen, eddig valamiért senkit sem érdekelt, hogy az építmény veszélyesen megterhelte a toronyépület tartószerkezetét, és súlyával tönkre tette többek között a vízvezeték-hálózatot. Pedig a tulaj nem egy félénk, visszahúzódó polgár, a lakók életét üvöltő zenével kísért bulikkal színesítette az elmúlt években.

     Az épület amúgy a helyiek szerint az elmúlt hat év éjszakáin épült meg. És állítólag nem is egy, hanem két szinten várja a tulajdonos a vendégeit. A helyi sajtó próbálta ugyan szóra bírni a férfit, ám ő szűkszavúan annyit mondott: elfogadja a hatóságok határozatát, de azt túlzásnak tartja, hogy az építményét villának nevezzék, az inkább csak egy díszes kert.

     A hatóságok azután lendültek akcióban, hogy a kínai sajtó fényképeket közölt az ingatlanról „az ország legelképesztőbb illegális épülete” címmel. Az engedély nélküli lakásépítés azonban nem csak ilyen látványos formában folyik az országban. Igaz, hogy egy vidéki város bevásárlóközpontjának tetején nemrég 25 kis házikót találtak, de a magántulajdon iránti vágyról árulkodik, hogy több millió lakás épült mindenféle papír és engedély nélkül országszerte. Kínában ugyanis a föld csak állami tulajdon lehet. Magánemberek ugyan bérelhetik a telket a házuk számára, azonban az eddigi 70 éves bérleti időket éppen most rövidítette le a kínai kormányzat 40 évre. Annyi időre meg ki akar házat építeni?

 

forrás: kurir.hu

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.