Megunták a kutyapisit a Ha­vanna-la­kó­te­le­pen, be­ve­tet­tek egy trük­köt

Évek óta gond az egyik panelházban a rendszeres kutyapisi a liftben, az egyik lakó most egy új módszerrel vetett véget a problémának.

 

Úgy vettem észre, hogy amióta használom a fűszert, megszűnt az orrfacsaró bűz és a pisifolt is.

 

     Évek óta tartó probléma a Havanna-lakótelep egyik panelházában, hogy a kutyák összepisilik a liftet.

     A kan négylábúakra jellemző, hogyha más eb szagát érzik, akkor azt egy kevés vizelettel úgymond „felülírják”, így nap mint nap kell kerülgetni a foltot és elviselni az orrfacsaró bűzt.

     A lakótelepen élők már több mindent kipróbáltak, hogy megakadályozzák a rendszeres piszkítást, az egyik lakó például virágládát tett ki, hátha abban végzik el dolgukat az állatok, de volt olyan is, aki egy WC-papírt tett a liftbe, de egyik sem vált be.

     Lassan már kezdtük feladni és elfogadni a pisis liftet, amikor támadt egy ötletem! Mivel a kutyák társaik szagát érzik, emiatt piszkítanak újra és újra ugyanarra a helyre, arra gondoltam, hogy valamivel el kellene fedni a szagot
– mondta a RIPOST-nak a tízemeletes egyik lakója, aki már napok óta fahéjat szór a liftbe.

     Úgy vettem észre, hogy amióta használom a fűszert, megszűnt az orrfacsaró bűz és a pisifolt is. Állatbarát megoldás, ha közel mennek a fahéjhoz maximum csak prüszkölnek, de legalább nem piszkítanak a liftbe – állította a gyermekes apuka, akinek új megoldását már több panelban is használják.

     A kutyák egymás közötti információcseréjének és kommunikációjának nagyon lényeges részét képezik a szagok. A vizelet illata minden fontos információt tartalmaz az adott kutyáról: korát, nemét, egészségi állapotát, rangját, szukáknál a tüzelés vagy az esetleges ellés időpontját.

     A húgyhólyag szükséges ürítésének vizelete más illatanyagokat tartalmaz, mint a kifejezetten jelölési céllal kipréselt vizelet. A kutyák természetes viselkedésének velejárója, hogy folyamatosan és rendszeresen begyűjtik a más kutyák által hátrahagyott szagalapú információkat, illetve leadják a magukét. Így folyamatos információcsere valósul meg a különböző kutyák által felkeresett helyeken.

 

forrás: ripost.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.