Megunták a kutyapisit a Ha­vanna-la­kó­te­le­pen, be­ve­tet­tek egy trük­köt

Évek óta gond az egyik panelházban a rendszeres kutyapisi a liftben, az egyik lakó most egy új módszerrel vetett véget a problémának.

 

Úgy vettem észre, hogy amióta használom a fűszert, megszűnt az orrfacsaró bűz és a pisifolt is.

 

     Évek óta tartó probléma a Havanna-lakótelep egyik panelházában, hogy a kutyák összepisilik a liftet.

     A kan négylábúakra jellemző, hogyha más eb szagát érzik, akkor azt egy kevés vizelettel úgymond „felülírják”, így nap mint nap kell kerülgetni a foltot és elviselni az orrfacsaró bűzt.

     A lakótelepen élők már több mindent kipróbáltak, hogy megakadályozzák a rendszeres piszkítást, az egyik lakó például virágládát tett ki, hátha abban végzik el dolgukat az állatok, de volt olyan is, aki egy WC-papírt tett a liftbe, de egyik sem vált be.

     Lassan már kezdtük feladni és elfogadni a pisis liftet, amikor támadt egy ötletem! Mivel a kutyák társaik szagát érzik, emiatt piszkítanak újra és újra ugyanarra a helyre, arra gondoltam, hogy valamivel el kellene fedni a szagot
– mondta a RIPOST-nak a tízemeletes egyik lakója, aki már napok óta fahéjat szór a liftbe.

     Úgy vettem észre, hogy amióta használom a fűszert, megszűnt az orrfacsaró bűz és a pisifolt is. Állatbarát megoldás, ha közel mennek a fahéjhoz maximum csak prüszkölnek, de legalább nem piszkítanak a liftbe – állította a gyermekes apuka, akinek új megoldását már több panelban is használják.

     A kutyák egymás közötti információcseréjének és kommunikációjának nagyon lényeges részét képezik a szagok. A vizelet illata minden fontos információt tartalmaz az adott kutyáról: korát, nemét, egészségi állapotát, rangját, szukáknál a tüzelés vagy az esetleges ellés időpontját.

     A húgyhólyag szükséges ürítésének vizelete más illatanyagokat tartalmaz, mint a kifejezetten jelölési céllal kipréselt vizelet. A kutyák természetes viselkedésének velejárója, hogy folyamatosan és rendszeresen begyűjtik a más kutyák által hátrahagyott szagalapú információkat, illetve leadják a magukét. Így folyamatos információcsere valósul meg a különböző kutyák által felkeresett helyeken.

 

forrás: ripost.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.