panel villanyszerelés logo

Korszerűsítéseket támogatná a Jobbik

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel bulvár

     Debrecen – A panelek és a családi házak esetében azonos feltételekkel támogatná az energetikai korszerűsítést a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

 

Korszerűsítéseket támogatná a Jobbik 1. kép

 

     Magyarországon több mint hétszázezer panellakás van, minden ötödik ember ilyen ingatlanban él. A Jobbik Magyarországért mozgalom szerint az elmúlt 24 évben nagyon keveset áldoztak ezek korszerűsítésére. Úgy látják: a kormány által nemrég elindított Panel III. felújítási program is csak egy üres választási ígéret.

     – Átalakítanánk a panelfelújítási programot. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétéves, 500 milliárd forintos panelfelújítási programot jelentett be mostanában, de ez óriási terheket jelentene a panelben lakóknak. A Jobbiknak az a terve, hogy ezt nem a lakosokra terheli, vagy ha mégis, akkor nagyon kedvezményes, akár ingyenes hitellel – mondta el Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje.

     Ágoston Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje úgy véli: energetikai szakértők szerint nem a panelházak, hanem a családi házak a fűtési díjak emelkedésének nagy vesztesei. Ezeknek ugyanis jóval nagyobb az úgynevezett fajlagos fűtési igénye.

     – A panelfelújításoknál láthattuk, hogy az állam ott szerepet vállalt. Szeretnénk, ha a családi házaknál is így lenne. Továbbá a szén és a tűzifa árának áfáját 27 százalékról 5 százalékra szeretnénk csökkenteni – hangsúlyozta Ágoston Tibor.

     A politikus szerint egy átlagos családi ház korszerűsítésével akár hatvan százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni.

 

forrás: dehir.hu