Holnap indítják a távfűtést Szegeden és Szentesen

     Csongrád megye – A panellakásban élő kisgyermekes családok és az idősek viselik legnehezebben az őszi és a tavaszi átmeneti időjárást. Szegeden és Szentesen holnap bekapcsolják a távfűtést, a többi városban október 15-én kezdődik a szezon, és a hőmérséklettől vagy a lakók kérésétől függ a korábbi indulás.

 

A panellakásban élő kisgyermekes családok és az idősek viselik legnehezebben az őszi és a tavaszi átmeneti időjárást.

 

     Vettünk egy hősugárzót azért, hogy Beni meg ne fázzon, amikor fürdetjük – mutatta a kis fehér szerkezetet a hathetes Benett édesanyja, Braczkó Ramóna. Egy szegedi panellakás kilencedik emeletén élnek, azt mondják, nemcsak a kicsi, ők is fáznak. A hidegebb napokon igencsak fel kell öltözni otthon is. Az átmeneti időszakot főként a kisgyermekes családok és az idősek viselik nehezebben.

     Fűtési szezonban is mindig megy a radiátor. Igaz, hogy a ház még nincs szigetelve, de a nyílászárókat saját költségen kicseréltettük. Így valamivel jobb a helyzet, mégis örülnénk, ha hamarabb kapcsolnák be a fűtést – mondta az édesanya.

     A Szetáv Kft. operatív igazgatójától, Medgyes Tamástól megtudtuk, hogy a szegedi távfűtési szolgáltatás őszi indulásának dátuma szeptember 15. Ez azonban nem a fűtés bekapcsolásának napját jelenti, hanem azt, hogy ettől a naptól kezdődően köteles a távhőszolgáltató elindítani a fűtést, ha a külső hőmérséklet ezt indokolja.

     A rendelet értelmében akkor indítjuk el, ha a napi átlaghőmérséklet egymást követő 3 napon keresztül 12 fok alá süllyed, vagy ha egy napig a 10 fokot sem éri el. Mivel az előrejelzések szerint a következő napok hideg, nyirkos időjárást hoznak, és hosszabb távon sem várható felmelegedés, a Szetáv Kft. vezetősége úgy döntött, hogy szerdán elindítjuk a távfűtést – válaszolta lapunk kérdésére az operatív igazgató. Hangsúlyozta: ahhoz, hogy minden lakásban meleg legyen, az kell, hogy a radiátorszelepek nyitva legyenek, és a lakóközösségek ne legyenek lekapcsolva az átmeneti időszakban.

     A szeptember 15-i dátumtól is el lehet térni például bölcsődék, bentlakásos intézmények esetében. Az elmúlt években rendszeresen el is tértünk, idén azonban a kellemes, késő nyári időjárás miatt erre nem volt igény – tette hozzá az operatív igazgató.

     Vásárhelyen október 15-én kapcsolják be a távfűtést, vagy akkor, ha a napi középhőmérséklet három napon keresztül 10 Celsius fok alatt marad. A lakosok maguk is kérhetik, hogy indítsák be fűtést, eddig ezt senki nem jelezte a szolgáltatónak. A helyzet Makón is ez.

     Befejeztük a fűtési rendszer karbantartását Szentesen, bármikor el tudjuk indítani a szolgáltatást – tudtuk meg a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetőjétől, Döbrőssy Ivántól. – Jelenleg a fogyasztók még nem kérték, de valószínű, hogy szerdától elindul Szentesen a fűtés.

     A csongrádi közmű kft. témában illetékes vezetőjét tegnap nem értük el.

 

forrás: delmagyar.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.