Házi kenyeret, kalácsot süt a panelban

     A panelban sütött házi kenyere és kalácsa is nagy sikert aratott ősszel a vásárhelyi Ízök Fesztiválján Tóth Ferencnének, akit arany fakanállal jutalmaztak.

Házi kenyeret, kalácsot süt a panelban
     „– Hajnal 2-kor keltett az édesanyám, hogy reggelre közösen kisüssük a család kenyerét. 12 éves koromban dagasztottam először tésztát teknőben” – idézte fel a vásárhelyi Tóth Ferencné Julika néni, aki évtizedekkel ezelőtt költözött be Székkutasról Vásárhelyre, egy panellakásba, ahol most is többször nekilát a kenyérsütésnek.

     A 87 éves asszony leginkább akkor fog hozzá, ha a családja meglátogatja, ilyenkor 2,5 kilós veknivel örvendezteti meg őket. Nemcsak 4 gyermeke, 8 unokája és 1 dédunokája kóstolta már Julika néni házi kenyerét, a vásárhelyiek is – ősszel az Ízök Fesztiválján.

Már a liszt sem ugyanolyan

     „– Nagy örömömre sorban álltak a kenyeremért, amelyet előző este készítettem el. Nagy sikert aratott a nagymamámtól tanult úgynevezett 3 kilós kalács is. Többen megjegyezték: ilyen finomat még nem ettek” – mesélte, és csak azt sajnálja, hogy ma már kemence helyett gázsütőben, teknő helyett pedig tálban kell készíteni a finomságokat.

     „– Már a liszt sem ugyanolyan, mint régen. Annak idején a szüleim még Orosházán őröltették a búzát, abból készült igazán finom kenyér. Egy hétig is ettük az 5 nagy veknit, ha el nem fogyott idő előtt, mert kilencen voltunk testvérek” – hozzátéve: nemcsak sütni, dolgozni is megtanult édesanyjától és édesapjától, kislányként kapált, aratott, mikor milyen munka volt, s bár „szegények” voltak, sokkal nyugodtabban éltek.

Van ki tovább viszi

     „– Szívesen sütök-főzök, az egyik unokám pedig bejelentkezett, hogy meg szeretné tanulni a házi kenyér készítését, tovább folytatódhat a családi hagyomány.
 

forrás: délmagyar.hu

 

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
76 vélemény alapján
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.