Haverok, buli, panelgrill

     Egy zöldövezeti társasház egyik felső szintjén található a lakásunk, amely szerencsére szokatlanul nagy terasszal rendelkezik. Jól elfér itt a dézsában nevelt növényeim – a virágok és egyéb növényfajták, például feketeribizli, bodza – mellett egy kinti étkezősarok is, amolyan panelgrill féleség.

 

Haverok, buli, panelgrill 1. kép

 

     A teraszunk már sok buli helyszíne volt, hiszen mindig van alkalom egy kis eszem-iszomra. Ha meg éppen nincs, akkor kitalálunk egyet. Nemrégiben például néhány barátunk társaságában nyárfelező bulit tartottunk, ahogy ez lenni szokott a nyár közepén. Jó háziasszonyként már napokkal előbb tervezgettem a menüt. Valami olyat kellett kitalálnom, ami nem igényelt huzamosabb konyhai tartózkodást, jól előkészíthető, és mindenki szereti. Mi lenne, ha grilleznénk? Jó ötlet! Már írtam is a bevásárolnivalók listáját. Közben eszembe jutott, hogy néhány évvel ezelőtt szintén vendégeket vártunk egy hasonló, beszélgetős-eszegetős-iszogatós partira. Akkor is arra gondoltam, hogy milyen hangulatos lenne egy kis grillezés, de nem voltam biztos benne, hogy a szomszédság helyesen értelmezné-e az emeleti teraszról felszálló füstjeleket, vagy egyből a tűzoltókat riasztanák. De ez a grillezés-dolog csak nem hagyott nyugodni.

     Akkor már egy ideje kacérkodtam a gondolattal, hogy a háztartásomat felturbózom egy asztali grillsütővel. Meg is tettem, és vettem egy jónevű családból származó kontaktgrillt, amely ráadásul fekete-ezüst színekben pompázik. (A konyhai készülékeim fekete-ezüst színűek, előre megfontolt szándékkal csak ilyet vásárolok.) Tisztán látom, amint a hivatásos, illetve az önjelölt gasztroguruk a kontaktgrill szót olvasva a szívükhöz kapnak. Tudom jól, hogy a klasszikus, parázson sült húsnak nincs párja, no de lássuk be, vannak helyek és helyzetek, amelyek felülírják a szabályt. Egy emeletes ház erkélyén inkább ne próbálkozzunk a tűzrakással.

     Jobb híján maradt tehát az elektromos grillsütő. Azóta is kedveljük, és gyakran használjuk, főleg olyankor, amikor több személyre készül zsiradék hozzáadása nélkül sült hús, illetve zöldség: például az ilyen haveri összejövetelek alkalmával.

     A grillezésben többek között az a jó, hogy az előkészített nyersanyagokból mindenki maga állíthatja össze az ízlésének, étvágyának éppen megfelelő vacsorát. Ezért tulajdonképpen recept sincs. A nyárfelező bulinkon a képen látható fatányéros készült. A grill lapjára bacont, arra vékonyra vágott csirkemellet, majd ismét bacont helyeztünk, de lehetett kissé kiklopfolt tarját is sütni. A hús mellé mindenki választhatott a rendelkezésre álló zöldségekből. A kellemes, nyáresti grillezés legfontosabb hozzávalója és elengedhetetlen fűszere pedig a vidámság. Rajta, fűszerezzen és grillezzen mindenki kedvére! Haverok, buli, panelgrill!

     Ja, és természetesen volt saját készítésű desszert is. Nem is akármilyen! Hogy mivel leptem meg a haverokat, az a következő cikkből kiderül…

 

forrás: konyha.tv

 

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
76 vélemény alapján
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Nikolett Balsai
Nikolett Balsai
2024.04.06.
Tapasztalataink alapján szakembereknél nagyon ritka, hogy gyorsan, jó minőségben, és jó áron dolgoznak. Péternél ezek egyszerre teljesülnek és mi már ezzel is maximálisan elégedettek lettünk volna. Emellett munkájára és környezetére nagyon igényes, az első kapcsolatfelvételtől kezdve gyorsan, érthetően válaszolt minden felmerülő kérdésünkre, a munka végén pedig egy összefoglaló videót kaptunk, ami alapján látjuk, mi hol fut. Csak ajánlani tudjuk, köszönjük szépen!
Kabán Eszter Anna
Kabán Eszter Anna
2024.03.27.
Pontos munkavégzés, tökéletes tájékoztatás, nagy fokú szakértelem. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
péter Popovics
péter Popovics
2024.03.24.
Nagyon Szakszerű és segítőkész csapat. Remek szolgáltatást nyújtanak.
Beata Varga
Beata Varga
2024.02.18.
Korrekt, megbízható munka. Minden az ajánlat szerint történt. A felmerülő kérdésekre kielégítő válaszokat, megoldásokat kaptunk. A munkaterületet takarítva adták át, miközben odafigyeltek a lépcsőház folyamatos tisztán tartására is. Nagyszerű szakemberek, pontos munka. Köszönjük!
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.