Állatkínzás Újpalotán: egyre botrányosabb a helyzet, akár vissza is kaphatja a szaporító a kiskutyákat

     Borzalmas körülmények között tartott 17 máltai kiskutyát egy 68 négyzetméteres újpalotai panellakásban egy idős nő – írta meg a Kutyások a XV. Kerületért egyesület, melynek tagjai próbálják megmenti a kiskutyákat. Ami nem egyszerű, tekintettel arra, hogy folyamatosan akadályokba és fenyegetőzésekbe ütköznek – mondták el portálunknak. Az egyesület egyik tagjának például az autója kerekét szúrták ki, ráadásul polgári perrel fenyegetik őket azért, mert megpróbálnak segíteni a szerencsétlen kutyusoknak.

 

Ilyenek lettek (forrás: Kutyások a XV. Kerületért)

 

     A Zsókavár utcai lakást bérlő nő eladásra tenyésztette és szaporította a kutyákat. Az állatok szűk helyen, ketrecekbe és állatszállítókba bezárva, a saját ürülékük között éltek, a lépcsőházban pedig állandó volt a bűz miattuk. Több lakó is évek óta kérte az állat- és közegészségügyi intézkedést, mégsem történt semmi – tudtuk meg az egyesülettől.

     A kutyás szervezet a rendőrség segítségével végül ki tudott menteni tíz kiskutyát, akiket a Rex kutyaotthonnál helyeztek el. Az ügy azonban nem ért véget: az egyesületet perrel fenyegették meg, amiért elhozták az állatokat. Félő, hogy a szaporító visszakapja a kutyusokat.

     Sok furcsaság is jellemzi az ügyet: a hatósági állatorvos először nem is akart kimenni a helyszínre, majd amikor mégis megjelent, nem vizsgálta meg a kutyákat, csak egyet és nem is chipezte őket. Az állatorvos magatartásához a polgármesteri hivatalnak nincs köze, az egy külön állami hatóság – válaszolta kérdésünkre – miért viselkedett így az állatorvos – Lamperth Mónika kerületi jegyző.

     A Zsókavár utcai lakás tulajdonosa egyébként nem tudott arról, hogy mi folyik a lakásban. Ő nem járult hozzá, hogy a bérlő állatokat tartson, ráadásul kötelezte a nőt arra is, hogy hagyja el a lakást. A bérlő ellen kilakoltatási végzés is érvényben van, milliós összegre rúgó közüzemi tartozás miatt.

     „A hölgy magántulajdonú lakást bérel, a tulajdonos nyilatkozott is a Híradóban. A Bíróság jogerősen a lakás elhagyására szólította fel az albérlőt, amit ő nem tett meg. Innentől kezdve a bírósági végrehajtó dolga a kilakoltatás, a bírósági döntés végrehajtása. Az önkormányzat nem megy kilakoltatni. A Zsókavár u. 60. I. em.4. sz. ingatlan magántulajdonban van, semmi köze az önkormányzatnak az esetleges hátralékokhoz.

     Állatvédelmi hatóságként eljárva a kutyákat elszállíttattuk, valamint előírtuk a kutyatartó számára a jogszabály szerinti magatartást. Az ideiglenes elhelyezés 30 napig tart. A tulajdonos csak jogszerű magatartás esetén kaphatja vissza a kutyáit” – írta az ügyről portálunknak a kerületi jegyző.

     „A 17 kutyából 9 rendelkezett chip azonosítóval, ebből 2 kutyának a chip száma azonos volt. A kutyák betegek, soványak, rettegnek az emberi érintéstől és érvényes oltása csak egy-kettőnek van. Több eljárás indult a nő ellen törzslap hamisítás miatt, a fajtagondozó klubból kizárták” – írja az állatvédelmi szervezet, akik arra kérnek mindenkit, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az ügyről, vegye fel velük a kapcsolatot a kutyasoka15keruletert@gmail.com e-mail címen – olvashatjuk az egyesület Facebook-oldalán.

     Frissítve! A 10 kiskutyát a szaporító – határozattal – elhozhatta a Rex Állatmenhelyről tudomásunk szerint.

 

forrás: 15.kerulet.ittlakunk.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.