Állatkínzás Újpalotán: egyre botrányosabb a helyzet, akár vissza is kaphatja a szaporító a kiskutyákat

     Borzalmas körülmények között tartott 17 máltai kiskutyát egy 68 négyzetméteres újpalotai panellakásban egy idős nő – írta meg a Kutyások a XV. Kerületért egyesület, melynek tagjai próbálják megmenti a kiskutyákat. Ami nem egyszerű, tekintettel arra, hogy folyamatosan akadályokba és fenyegetőzésekbe ütköznek – mondták el portálunknak. Az egyesület egyik tagjának például az autója kerekét szúrták ki, ráadásul polgári perrel fenyegetik őket azért, mert megpróbálnak segíteni a szerencsétlen kutyusoknak.

 

Ilyenek lettek (forrás: Kutyások a XV. Kerületért)

 

     A Zsókavár utcai lakást bérlő nő eladásra tenyésztette és szaporította a kutyákat. Az állatok szűk helyen, ketrecekbe és állatszállítókba bezárva, a saját ürülékük között éltek, a lépcsőházban pedig állandó volt a bűz miattuk. Több lakó is évek óta kérte az állat- és közegészségügyi intézkedést, mégsem történt semmi – tudtuk meg az egyesülettől.

     A kutyás szervezet a rendőrség segítségével végül ki tudott menteni tíz kiskutyát, akiket a Rex kutyaotthonnál helyeztek el. Az ügy azonban nem ért véget: az egyesületet perrel fenyegették meg, amiért elhozták az állatokat. Félő, hogy a szaporító visszakapja a kutyusokat.

     Sok furcsaság is jellemzi az ügyet: a hatósági állatorvos először nem is akart kimenni a helyszínre, majd amikor mégis megjelent, nem vizsgálta meg a kutyákat, csak egyet és nem is chipezte őket. Az állatorvos magatartásához a polgármesteri hivatalnak nincs köze, az egy külön állami hatóság – válaszolta kérdésünkre – miért viselkedett így az állatorvos – Lamperth Mónika kerületi jegyző.

     A Zsókavár utcai lakás tulajdonosa egyébként nem tudott arról, hogy mi folyik a lakásban. Ő nem járult hozzá, hogy a bérlő állatokat tartson, ráadásul kötelezte a nőt arra is, hogy hagyja el a lakást. A bérlő ellen kilakoltatási végzés is érvényben van, milliós összegre rúgó közüzemi tartozás miatt.

     „A hölgy magántulajdonú lakást bérel, a tulajdonos nyilatkozott is a Híradóban. A Bíróság jogerősen a lakás elhagyására szólította fel az albérlőt, amit ő nem tett meg. Innentől kezdve a bírósági végrehajtó dolga a kilakoltatás, a bírósági döntés végrehajtása. Az önkormányzat nem megy kilakoltatni. A Zsókavár u. 60. I. em.4. sz. ingatlan magántulajdonban van, semmi köze az önkormányzatnak az esetleges hátralékokhoz.

     Állatvédelmi hatóságként eljárva a kutyákat elszállíttattuk, valamint előírtuk a kutyatartó számára a jogszabály szerinti magatartást. Az ideiglenes elhelyezés 30 napig tart. A tulajdonos csak jogszerű magatartás esetén kaphatja vissza a kutyáit” – írta az ügyről portálunknak a kerületi jegyző.

     „A 17 kutyából 9 rendelkezett chip azonosítóval, ebből 2 kutyának a chip száma azonos volt. A kutyák betegek, soványak, rettegnek az emberi érintéstől és érvényes oltása csak egy-kettőnek van. Több eljárás indult a nő ellen törzslap hamisítás miatt, a fajtagondozó klubból kizárták” – írja az állatvédelmi szervezet, akik arra kérnek mindenkit, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az ügyről, vegye fel velük a kapcsolatot a kutyasoka15keruletert@gmail.com e-mail címen – olvashatjuk az egyesület Facebook-oldalán.

     Frissítve! A 10 kiskutyát a szaporító – határozattal – elhozhatta a Rex Állatmenhelyről tudomásunk szerint.

 

forrás: 15.kerulet.ittlakunk.hu

Elérhetőségeink
+36303633244
info@panelvillanyszereles.com
Legújabb videónk
Barátaink
Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.