panel villanyszerelés logo

A világon legkisebb panelház Szegeden áll, és eladó – fotók

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel rengeteg

Egy szlovák panelház járta be az internetet, mint a világ legkisebbje – de kiderült: Szegeden áll egy annál is kisebb. A telket, amin áll, árulják. Ki tudja, meddig marad meg.

 

A szlovákiai

 

 

Ez a csehországi egyszintes panelház még kisebb - de nem a legkisebb!

 

     A kicsi panelház verseny itt nem ért véget, ugyanis egy kommentelő egy Google Street View-fotót osztott meg Szegedről, amin olyan kicsi panelház látható, aminél kisebbet már tényleg nem nagyon lehet építeni. Az internetes oldalakon a világ legkisebb paneljaként terjedt a kép, ami télen készülhetett, mert lomb még nincs a fákon. Kimentünk Újszegedre, a Dorottya utcába, hogy közelebbről megnézzük ezt az építészeti kuriózumot.

 

A Google Street View fotóján látható panelházikónál lehetne kisebbet építeni, de nem sokkal - és minek. Hisszük, hogy ez a világ legkisebb panelje. A kép téli.

 

     A házikó elölről kockának látszik, de oldalról látni, hogy téglatest: a falon húzódó két sáv alapján három elemből rakták össze. A háztetőn a parabolaantenna is arra utal, hogy valamikor lakhatták, a postaládára írt nevek alapján elfért benne egy háromtagú család.

 

Szegeden áll a  világ valószínűleg legkisebb panelháza, a második legkisebbet a Thököly utcában találtuk meg.

 

     Nem messze, a Thököly utcában is található egy apró, földszintes panelház, amit elsőre nem olyan könnyű észrevenni. “Rendes” tetőt húztak fel rá ugyanis, nem kizárt, hogy a padlásteret is beépítették, és fedett kis terasz készült mellé. Az épület lakatlannak tűnik, bár ránézésre – redőnyök, nem túl elvadult kert – a közelmúltban ez még nem így volt. Ezen a házon nincs kint az “Eladó” tábla.

 
forrás: delmagyar.hu