panel villanyszerelés logo

Kigyulladt egy panelház tárolója

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel rengeteg

     Egyre többször hallunk paneltűzről a főváros területén, most sajnos Újpesten történt hasonló eset: kigyulladt egy tízemeletes panelház legfelső szintjének tárolója a Nyár utcában.

 

Kigyulladt egy panelház tárolója

 

A lángok a közös tároló-szárító helyiségben csaptak fel

     Lángok csaptak fel január 17-én hajnalban a Nyár utca egyik tízemeletes panelházának legfelső szintjén lévő tárolóban. Négy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak, a tűz keletkezésének okát egyelőre vizsgálják.

     Cserna Sándor közbiztonsági referens az ujpest.hu-t arról tájékoztatta, hogy a Nyár utcában két darab tűzoltóautó, egy emelőkosaras jármű és egy mentőautó érkezett a helyszínre, amelyet a rendőrség a mentés idejére körülzárt.

     A lángok a tizedik emeleti közös tároló-szárító helyiségben csaptak fel, ahol többek között papír és más egyéb dolgot tároltak. A tizediken tartózkodó négy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállították, a tüzet eloltották.

     A Főtáv leállította fűtést az ELMŰ pedig áramtalanította a házat. A tűz eloltása után a fűtést újraindították, az áramot viszont csak részlegesen kapcsolták vissza. A lépcsőházban és az I-IV. emeleteken van áram, a felsőbb szintek elektromos hálózatát jelenleg szakember vizsgálja.

     A tűz okát, illetve hogy a szárító-tároló helyiség nyitva volt-e még vizsgálják.

forrás: ittlakunk.hu