panel villanyszerelés logo

Választási panel-blöff gyanús elemekkel?

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel bulvár

     Választási fogásnak tűnik a kormányzati bejelentés a panelprogram folytatásáról. Az Orbán-kormány februárra ígérte a Panel III. program elindulását, de egyelőre sem a pályázati kiírás, sem a program finanszírozása nem világos. Az is okot ad a bizalmatlanságra, hogy a programgazda minisztérium részben kétes előéletű civil szervezetekkel egyeztetett. Fennáll a gyanú, hogy a program újabb maffiagyanús ügyletek melegágyává válhat. Ezért az Együtt-PM Szövetség újabb írásbeli kérdést nyújt be – olvasható a pártszövetség közleményében.

 

Választási panel-blöff gyanús elemekkel? 1. kép

 

     A dokumentum így folytatódik:

     Nem csak az tűnik kétségesnek, hogy hogyan tudják a társasházak előteremteni a szükséges önerőt, – vagyis a panelházakban lakóknak jócskán a zsebükbe kellene nyúlniuk -, az sem világos, hogy az önkormányzatoknak miből telik majd a felújítások támogatására.

     A kormány által forrásként emlegetett MFB hitelkeretről nem lehet tudni, hogy ki és milyen feltételekkel férhet majd hozzá. A homályos részletek és az előzetes egyeztetésekben részt vevő szervezetek körüli körülmények is gyanúsak: az egyeztetésben részt vevő Panel Érdekképviseleti Egyesület korábbi vezetői ellen büntetőfeljelentést tettek.

     Az Együtt-PM a választási panel-blöff helyett szakmailag megalapozott és átlátható energiahatékonysági beruházási programot készített, amely a rezsi fenntartható csökkentése mellett munkahelyek tízezreit hozná létre. A homályos körülmények felderítése céljából újból írásbeli kérdést nyújtunk be Német Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter asszonynak.

 

forrás: nepszava.hu