panel villanyszerelés logo

Ismét tarolni fog a panelház?

| Írta: Bara-Horváth Péter

Kategória: Panel rengeteg

     Sokan az előregyártott elemekből készülő, újgenerációs házakat (panelház!?) a jövő épületeinek tartják. Ezekben az épületekben a tervezők olyannyira továbbgondolták az építészetet, hogy az otthonokat az idő előrehaladtával tetszés szerint lehet bővíteni.

 

Ismét tarolni fog a panelház? 1. kép

 

     A Studio 29 Architecture és a Method Homes építészirodák alkották meg a Cottage Series-t (Kunyhószéria), azaz egy sor olyan hagyományos családi házat terveztek, amelyek felszíne alatt egy trükk húzódik: az impozáns otthonok ugyanis előregyártott elemekből készültek. Az ötletgazdák ráadásul olyan házakat terveztek, melyek nemcsak hogy többféle igényhez is igazodni tudnak, de ráadásul az idő előrehaladtával bővíthetők.

 

Ismét tarolni fog a panelház? 2. kép

 

     A személyre szabható alaprajz mellett viszont számos olyan kiegészítő elemet is hozzá lehet csatolni a házakhoz, amely így tovább javítja a ház komfortfokozatát: ilyen a főépülethez csatolható, fenntartható ökoegység is, amely például a hidronikus fűtést, a napkollektort, a bambuszpadlózatot, a LED-világítást és a ház energiahatékonyságát segítő Smarthome rendszert takarja.

 

Ismét tarolni fog a panelház? 3. kép

 

forrás: tervlap.hu